A. Butkevičius: naujos jungtys gali pakoreguoti elektros kainas

  • Teksto dydis:

Kainų komisijai trečiadienį paskelbus, kad elektros kaina nuo kitų metų mažės tik 1,5 proc., o ne 3 ar net 7 proc., kaip skelbta anksčiau, premjeras tikisi, kad kainos buitiniams vartotojams bus pakoreguotos 2016 metų viduryje, kai pasijus naujų jungčių su Lenkija ir Švedija nauda,

„Elektros kainų mažėjimas nuo kitų metų galėjo būti didesnis, tačiau Kainų komisija neįvertino elektros jungčių įtakos. Iš tiesų, gal ir gerai, kad komisija nespėlioja. Manau, kad pirmoje metų pusėje efektas pasimatys ir Kainų komisija peržiūrės elektros kainas“, - BNS per savo atstovę perdavė Algirdas Butkevičius.

Jis ir energetikos ministras Rokas Masiulis anksčiau žadėjo, jog elektra gyventojams atpigs iki 7 procentų.

Kainų komisija trečiadienį paskelbė, kad elektros kaina daugeliui gyventojų nuo sausio mažės 1,5 proc. arba apie 0,2 cento. Elektrines virykles turintiems vartotojams kaina mažės 1 procentu.

Elektros tilto su Lenkija „LitPol Link“ ir su Švedija „NordBalt“ jungčių statybos darbai jau baigti, vyksta jų bandymai - „LitPol Link“ bandymus planuojama baigti iki gruodžio pabaigos, o laikinai dėl gaisro nutrūkę „NordBalt“ bandymai bus atnaujinti sausį - gali būti, kad jie bus baigti vėliau nei iki kovo pabaigos.

„Lietuvos energijos“ vadovo Daliaus Misiūno prognozėmis, dėl elektros jungčių didmeninė elektros kaina 2016 metais gali sumažėti apie 20 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Paryžiaus susitarimas dėl pasaulio klimato kaitos mums davė pažadus: Svarbiausias pažadas - valstybių delegacijoms susitikti kas penkis metus, įvertinti pasiekimus ir pažadėti daugiau. Tikimasi, kad, atsinaujinančių šaltinių energijai pingant, vis lengviau bus daryti naujus, žymiai geresnius, pažadus. Konkrečiai prisiimtų dabar įsipareigojimų neužtenka, kad išsaugoti elementarią tvarką Žemėje (žiūrėk čia). Todėl turime domėtis ir nebalsuoti už tuos, kurie įperša mums dujas iš terminalo ar kitus didelius bereikalingus iškastinio kuro projektus. Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Čiubaka

Čiubaka portretas
premjeras tikisi, kad kainos buitiniams vartotojams bus pakoreguotos 2016 metų viduryje, kai pasijus naujų jungčių su Lenkija ir Švedija nauda. Jei ta nauda bus tokia kaip indipendanco, tai logiškai mąstant kaina turėtų gerokai pakilti

taip

taip portretas
pasakorius,nei juoktis,nei verkti/kol valdzioje bus tokie zmones,nelaukit nieko gero.rinkejai pradekit galvoti......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių