A. Butkevičius: naujas namų renovacijos etapas – nuo pavasario

Naujas namų renovavimo etapas prasidės jau kitų metų pavasarį, sako kandidatas į ministro pirmininko postą Algirdas Butkevičius. Andriaus Kubiliaus Vyriausybei 4 metus nepavyko išjudinti šio proceso, kuris strigo dėl žmonių nenoro prisiimti įsipareigojimų.

„Kelias yra aiškiai nubrėžtas – gyvenamųjų namų renovacija, mažinti dujų kiekį vienam kvadratiniam metrui gyvenamojo ploto. Manome, kad šitą programą pagal mūsų numatytas kryptis turėtume pradėti įgyvendinti jau nuo balandžio, gegužės mėnesio. Jeigu norime mažiau sunaudoti gamtinių dujų, jeigu norime mažiau išvežti pinigų į Rusiją, į “Gazpromą„, jeigu mes norime pagerinti būsto kokybę,“ – antradienį Seime teigė valdančiąją koaliciją formuojančių socialdemokratų vadovas, kandidatas į premjero postą A.Butkevičius.

Kai kurie pasibaigusios kadencijos parlamentarai šiemet siūlė priverstinai atnaujinti daugiabučius ir keisti Šilumos ūkio įstatymą, tačiau Vyriausybė pataisas atmetė, nors ir pritarė tokiam tikslui.

Savivaldybėms siūlyta suteikti įgaliojimus privalomai įpareigoti renovuoti namus, kuriuose buvo viršyta maksimali šilumos suvartojimo norma.

Atnaujintos 2012-2016 metų Nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijos projekte nurodoma, kad daugiabučių renovavimui 2012-2016 metais reikės 125,092 mln. litų, iš jų 19,79 mln. litų – šiemet, 25,84 mln. litų – 2013-aisiais, 38,429 mln. litų 2014-aisiais, 17,651 mln. litų - 2015-aisiais ir 23,382 mln. litų – 2016-aisiais.

Anksčiau teigta, kad iki 2015 metų daugiabučių renovacijai turėtų būti įsisavinta apie 514 mln. litų, tačiau Europos investicijų bankas (EIB) paskaičiavo, kad Lietuvai pavyks įsisavinti tik apie 376 mln. litų.

Šiuo metu valstybė teikia 30 proc. dydžio kompensaciją investicijoms į energiją taupančias priemones, o neturintiems savų lėšų gyventojams sudarytos galimybės lengvatinėmis sąlygomis pasiskolinti renovacijai reikiamą sumą su 3 proc. fiksuotomis palūkanomis.


Šiame straipsnyje: renovacijadaugiabučiaibūstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tai čia dabar akvariumas taip sako. Pažiūrėsim, ką giedos per užgavėnes ir velykas...

pensininke

pensininke portretas
Manau,ji jau isibegejus,o kokios dar reiketu renovacijos,nebent-VISIEMS NEMOKAMOS???

Pinokis

Pinokis portretas
Brolių Grimo pasakos. Kiekviename name rasi pusę neteisėtai gaunančių už šildymą kompensacijas.Kiti nemokūs.Palauksim pavasario, o tada ir pamatysime. Jeigu mazuronis bus Aplinkos ministru gal sūnelis savo kokia renovavimo firmelę prastums.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių