A. Butkevičius: minimumai – išgąsdintos ir pažemintos visuomenės rodikliai

  • Teksto dydis:

Susitelkimas į minimumų užtikrinimą yra išgąsdintų ir pažemintų žmonių visuomenės bruožas, šeštadienį Kaune vykusioje konferencijoje pareiškė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Šiandien susidaro įspūdis, kad mūsų valstybės pagrindiniai siekiai yra užtikrinti įvairiausius minimumus: minimali mėnesinė alga, atlyginimo tam tikras dydis, pajamos, išmokos, pensijos ir t.t. (...) Užtenka mums kalbėti apie tai, kad Lietuvoje yra pigi darbo jėga“, – kalbėdamas konferencijoje „Didžioji ambicija: kurti ateities Lietuvą“ kalbėjo premjeras.

Jo teigimu, tik neori tauta galia kalbėti apie pigią darbo jėgą, tuo tarpu lietuviai savo darbais yra įrodę, kad yra darbštūs, išsilavinę ir kompetentingi.

„Minimumai yra išgasdintų, pažemintų ir bejėgių žmonių visuomenės rodikliai. Mes nebegalime būti tokia visuomenė, mūsų žmonės nebegali gyventi tokioje valstybėje“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Kovo viduryje eilinę misiją Lietuvoje baigęs Tarptautinis valiutos fondas (TVF) siūlė pristabdyti pastaraisiais metais itin dažnai didintos minimalios algos kėlimą. Paskutinį kartą MMA didėjo šių metų pradžioje - tuomet ji padidinta 25 eurais iki 350 eurų, o nuo liepos 1 dienos ji didės dar 30 eurų iki 380 eurų.

Kovo viduryje premjeras pažadėjo nuo 2017 metų padidinti neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD), kuris nuo šių metų padidėjo nuo 166 eurų iki 200 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis ka ruko?

jis ka ruko? portretas
tikrai stekena tam,kad pasijuoktu is nabagu.Nerandu paaiskinimo neadekvatumui.spjuvis i tautos veida.Socialdemokratai korumpuoti,melagiai,kuriems nebera nieko svento

Minimumas

Minimumas portretas
Tas gi tarybinio mąstymo, jo tikslas ir yra visus paversti ubagais. Lengviau bus už virvučių tampyti.

-A

-A portretas
Minimumas didės, o bazinė alga? Taip išeis, kad juodadarbiu tuoj labiau apsimokės geriau dirbti, nes gaus tiek pat ar daugiau negu tas, kuriam nuo bazinės algos moka.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių