A. Butkevičius: Lietuva nedarys jokių nuolaidų „Gazprom“

  • Teksto dydis:

Lietuvos premjeras pareiškė, kad Lietuva nedarys jokių nuolaidų Rusijos koncernui "Gazprom" derybose dėl dujų kainos, ir tikisi, kad šis maždaug penktadaliu sumažins dujų kainą šaliai. Anot Algirdo Butkevičiaus, iš "Gazprom" vadovo Aleksejaus Milerio, su kuriuo turėtų susitikti kitą savaitę Vilniuje, jis tikisi gauti atsakymus į Lietuvos pateiktus pasiūlymus.

"Jeigu jis (A.Mileris - BNS) patvirtins, kad nori susitikti, ir mes jį priimsime, pokalbio tema gali būti tik viena - tas, kas yra iš Lietuvos pusės pasiūlyta, ar jiems yra priimtina, ar nėra priimtina. Jeigu nepriimtina, tai kas ir kodėl (...). Ekspertų grupė, kuri yra sudaryta ir kuriai vadovauja energetikos ministras, ir iš kitos pusės irgi buvo grupė sudaryta, darbą baigė liepos 1 dieną. Toks buvo susitarimas, ir visus savo pasiūlymus Lietuva išsiuntė jiems. Tų pasiūlymų aš netgi nemačiau. Energetikos ministras ir mano patarėja man pasakė, kad jie pabaigė ir dabar laukia iš "Gazporm" pusės kai kurių sprendimų", - interviu BNS penktadienį sakė A.Butkevičius.

Anot jo, "Gazprom" sprendimą turėjo priimti iki rugpjūčio vidurio, tačiau kol kas, jo žiniomis, jis nėra priimtas.

A.Butkevičius tikino, kad Lietuva nedarys nuolaidų "Gazprom" nei dėl Trečiojo ES energetikos paketo, nei dėl ilgalaikės dujų tiekimo sutarties, nei dėl ieškinio Stokholmo arbitražui.

"Dėl ilgalaikės dujų tiekimo sutarties, kiek aš turiu informacijos iš darbo grupės, šis klausimas nėra pateiktas, pasiūlytas. Aš manau, kad mums yra visiškai netikslinga pasirašyti tokią sutartį vargstant, dirbant ir stengiantis įvesti SGD terminalą 2014 metais... Dėl arbitražo klausimo jeigu diskutuojame, tai diskutuojame su "Lawin", kurie atstovauja Vyriausybei. Kiek aš turiu informacijos, nėra tokių pasiūlymų", - BNS kalbėjo A.Butkevičius.

"Aš tikiuosi, kad ji (dujų kaina - BNS) sumažės 20 proc., kad galėtume priartėti prie Latvijos ir Estijos, nors aš manau, kad jiems (Gazprom - BNS) jokių nuolaidų irgi nedarė", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

A.Butkevičius tikino kol kas neturintis tikslios informacijos, ar A.Mileris tikrai atvyks rugsėjo 6 dieną, tačiau, anot jo, "Gazprom" vadovas atvyksta dalyvauti tą dieną planuojamame "Lietuvos dujų" valdybos posėdyje.

"Turiu tokią informaciją, kad gal rugsėjo 6 dieną jis (A.Mileris - BNS) atvyks į Vilnių. Bet kad yra planuojamas susitikimas su manimi, konkrečiai tą dieną ar kažkokią valandą, aš dar tos informacijos neturiu (...). Pirmiausiai turiu išgirsti tą informaciją iš jo, kad jis tą dieną norės susitikti su manimi. Neturiu aš tokių patvirtinimų", - interviu BNS sakė A.Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KIAUŠINIAIS - Į "TAURAGĖS RADIJĄ"

KIAUŠINIAIS - Į "TAURAGĖS RADIJĄ" portretas
TAURAGĖS VALDŽIOS PAREIGŪNAI, VALSTYBĖS TARNAUTOJAI, INICIJAVĘ IR ĮVYKDĘ ORGANIZUOTAS NUSIKALSTAMĄSIAS VEIKAS, NUO BAUDŽIAMOSIOS ATSAKOMYBĖS SLEPIASI UŽ TEISĖJŲ IR PROKURORŲ KORUMPUOTŲ SPRENDIMŲ (pagrindas Klaipėdos apygardos prokuratūros 2010 m. kovo 20 d. nutarimas, Klaipėdos apygardos teismo sprendimas civ. b. Nr. 2A-816-159/2005, Lietuvos aukščiausiojo teismo nutartis civ. b. Nr.3K-3-142/2006, Lietuvos Respublikos Seimo kontrolierių išvados Nr. 4D-2006/5-273-1026;-1027): Viktoras KOVŠOVAS - Tauragės meras (Vyriausybės atstovas) Arūnas BEIŠYS - apskrities viršininkas (mero patarėjas) Pranas PETROŠIUS - Tarybos narys (Tauragės meras) Sigitas KANCEVYČIUS Tarybos narys (bibliotekos direktorius) Gerai kad švietimo skyriaus vedėjas Šteimantas nesikalbėjo su Tauragės radijuje sėdinčiu Sigitu Kancevičiumi valdžioje dirbančiu nusikaltėlių Google parašykite Tauragės žinios paspauskite ant Aktualijos ir rasite straipsnį KIAUŠINIAIS - Į "TAURAGĖS RADIJĄ"

jonas JONAITIS

jonas JONAITIS portretas
įdomu kada jis tai pareiškė ryte ar vakare ......per dieną nuomonė keičias 25 kartus.. mat dar viena super valstybė LT .. gali kažką diktuoti - anekdotai ........

piliete

piliete portretas
Visi energetiniai istekliai turi buti perkami ne per tarpininkus,tai zino kiekvienas verslininkas Lietuvoje.Kazkodel seimas ,premjeras ,ministrai ir kiti politikai to nesupranta ,keista ,vadinasi jie negali eiti savo pareigu,arba patys spekuliuoja kainomis savo naudai ,arba yra asmeniniai susitarimai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių