A. Butkevičius kartoja: PVM lengvata – tik mėsai

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius kartoja, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata gali būti taikoma tik šviežiai ir atšaldytai mėsai, o jei dėl to maisto produktai neatpigs, ji būtų panaikinta.

„Kalbant apie PVM lengvatą matau tik dvi galimybes: pirma, sumažinti PVM tarifą šviežiai ir atšaldytai mėsai, ir kitas buvo išsakytas pasiūlymas PVM tarifą mažinti vienu procentiniu punktu per trejus metus nuo 21 proc. grįžti prie 18 proc. (...) Manau, kad tikslas yra, kad maisto produktų kainos sumažėtų ir dėsningiausia priimti mokestinę lengvatą šviežiai mėsai, nes mėsa yra naudojama gaminant maisto produktus ir manome, kad maisto produktų kainos turėtų parduotuvėse sumažėti“, - antradienį interviu LRT radijui kalbėjo premjeras.

Pasak jo, pastebėjus, kad dėl PVM lengvatos mėsai kainos nesumažėjo, ji būtų atšaukta.

„Mes šitą esame numatę PVM įstatymo įgyvendinime ir turėtų būti vykdomas monitoringas pusę metų. Jei matytume, kad kainos maisto produktų ar tiesiogiai pirmiausiai žiūrėtume mėsos pardavimų apimtis ir kaip kinta kainos, ir jeigu kainos nemažėtų, tai tikrai tos lengvatos atsisakytume“, - sakė premjeras.

A.Butkevičius taip pat pakartojo, kad pagrindinis tikslas yra mažinti darbo pajamų apmokestinimą - todėl sutarta nuo kitų metų neapmokestinamąjį +pajamų dydį (NPD) didinti iki 310 eurų.

Antradienį dėl PVM lengvatų tarsis ir valdančiųjų partijų Politinė taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių