A. Butkevičius: „Chevron“ skalūnų dujų nugalėtoja bus skelbiama tik sutarus su bendruomene

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad jo nuomonė dėl skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso nepasikeitė ir JAV energetikos kompanija "Chevron" nugalėtoja galės būti paskelbta tik po to, kai susitars su vietos bendruomenėmis.

"Mano nuomonė buvo išdėstyta jau ne vieną kartą - kada bus atliktas poveikio aplinkai vertinimas ir bus susitarta su vietos bendruomenė, tada ir bus skelbiamas laimėtojas", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis anksčiau ne kartą sakė, kad JAV energetikos kompaniją „Chevron“ reikia nevilkinant paskelbti skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos Vakarų Lietuvoje nugalėtoja. Tačiau Aplinkos ministerijos komisija šį sprendimą atidėjo rugsėjo mėnesiui.

Žvalgyti dujas ir naftą Šilutės-Tauragės plote, kur gali būti skalūnų dujų, pretenduoja tik "Chevron". Vietos bendruomenės priešinasi žvalgybai ir gavybai, teigdamos, kad dėl gavybos technologijų gali būti užteršta aplinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
kad susitarti reikia ne su Žygaičių bendruomene, o su putinu ir lukašenka. Juk jiems verkšlena Žygaičių bendruomenė, tuo sukeldama pagrįstas abejones, ar čia nėra įsikišęs kremlius, matomai taip ir yra. Gero tarnavimo kremliui, žygaitiečiai.

RM

RM portretas
Nebūtų raudonas, ką tokiam bepsakysi. Gal iš viso valdžios nebereikia, bobučių ar kokių litovcų atsiklauskim ir bus gerai.

kaunietis

kaunietis portretas
manyčiau, kad premjeras kalba ne kaip premjeras. Žinant kokios nuomonės sklando ne tik dėl skalūninių dujų, bet nesurandama vietos šiukšlynams, kapinėms ir kitoms įmonėms,dujotiekio trąsoms, reikalingoms normaliam šalies funkcionavimui, vyriausybės toks "nusiplovimas" yra gėdingas. Vyriausybė, su ekspertų komisija turi nuspręsti ar be tų skalūnų dujų galima apsieiti, išsiaiškinti kaip yra kitose šalyse ir tvirtai pasakyti: taip arba ne, tik ištirti žemės gelmes, o gavybą atidėti 10-20 ar tolimesniam laikui. Kai šalies strateginius reikalus pradės spręsti bendruomenių susirinkimuose, tai už dujas rusai pradės prašyti dvigubai brangiau ir būsime priversti mokėti arba sėdėti prie balanų. ,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių