A. Butkevičius aiškinasi, ar Vyriausybei pateikiama teisinga informacija dėl dujų terminalo

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį Klaipėdoje aiškinasi, ar Vyriausybei pateikiama informacija dėl darbų suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminale yra teisinga.

"Kaip tik ir atvykome į Klaipėdą, kad įsitikintume, ar ta informacija, kuri yra pateikiama Energetikos ministerijai, Susisiekimo ministerijai, Vyriausybei, tikrai yra faktiškai įgyvendinama pagal planą. Ir mes esame taip susitarę, kad kartą per mėnesį organizuojame susitarimus, bet vieną kartą per ketvirtį turime atvykti į Klaipėdą ir įsitikinti. Tai šiandien pamatysime, ar faktiškai tie darbai yra atlikti“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Ministras pirmininkas teigė, kad taip pat tikisi sužinoti, per kiek laiko bus atlikti krantinės statybos darbai.

"Šiandien norėtume išgirsti generalinio rangovo (Latvijos BMGS - BNS), kuris turi statyti krantinę (...) norėsime išgirsti, per kiek laiko tuos statybinius, inžinerinius darbus tiesiog padarys, nes kol kas dar šitie darbai nėra prasidėję, nes baigiasi techninio projekto rengimas", - sakė premjeras.

Anot jo, šiuo metu nėra kliūčių, kurios turėtų pristabdyti terminalo statybos darbus.

"Aš manau, kad neturėtų būti kliūčių, nes, kiek žinau, gana sėkmingai vyksta derybos ir su žemės savininkais, per kurių teritoriją bus daroma dujų jungtis su pagrindine magistrale nuo terminalo. Aišku tam tikrų nusiskundimų yra ir kai kurie fiziniai ir juridiniai asmenys kreipėsi į teismą. Bet kadangi tai yra nacionalinės reikšmės objektas, teismas sprendžia klausimus tik dėl teisingo atlyginimo už tą žemę",- tikino premjeras.

SGD terminalo krantinę už 113,6 mln. litų (su PVM) projektuoja ir statys Latvijos bendrovė BMGS, o 20 kilometrų ilgio jungiamąjį dujotiekį nuo terminalo iki magistralinio dujotiekio už 114,756 mln. litų statys Vokietijos koncernas "PPS Pipeline Systems".

SGD terminalo projektą įgyvendina naftos produktų krovos bendrovė "Klaipėdos nafta". Terminalas, kuris bus alternatyva rusiškoms "Gazprom" dujoms, bus pastatytas iki 2014 metų gruodžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Sosdemai sužlugdė atominę, sužlugdė skalūnų dujų žvalgybą...ėmėsi dujų terminalo....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių