Butas Ispanijos ar Lietuvos kurorte: kur patraukliau ir pigiau?

  • Teksto dydis:

Stebėdami pro langą tamsius debesis ir niūrią vasarą, kartais susimąstome, kaip gera būtų turėti butą užsienio kurorte, kur saulė šviečia kur kas dažniau nei Lietuvoje, rašoma pranešime spaudai.

Viena iš krypčių – Ispanija. Nekilnojamojo turto ekspertai pastebi, kad kainos Ispanijos kurortuose neretai netgi mažesnės negu Lietuvoje.

Pavyzdžiui, 81 kv. m trijų kambarių butą Torreviejos priemiestyje, Alikantės provincijoje, vos 300 m nuo jūros, galima įsigyti už 139 tūkst. eurų. Čia vidutinė temperatūra net žiemą nenukrenta žemiau nei 7 laipsniai, o vasarą lepina 25 laipsnių šiluma. Skelbime teigiama, kad parduodamas suremontuotas, stilingai įrengtas, šviesus butas su didele terasa, vaizdu į baseiną ir baldais.

Nidoje 2008 m. 68 kv. m trijų kambarių butas parduodamas už 155 tūkst. eurų. Skelbime rašoma, kad butas visiškai įrengtas, su židiniu, jam priklauso sklypo dalis, bendro naudojimo patalpose įrengtas SPA centras.

Pasak Ievos Basokės, nekilnojamojo turto skelbimo portalo Domoplius.lt projekto vadovės, užsienio kurortai yra patrauklesni dėl saulėtų orų, tačiau Lietuvos pajūrį galima aplankyti kur kas lengviau ir dažniau, nes jis yra šalia.

„Ieškant buto užsienyje, reikia įvertinti kelionės išlaidas, tikslią lokaciją, be to, nuspręsti, ar butą perkate tik kaip investiciją ar patys planuojate ten atostogauti. Pastebėsite, kad, pavyzdžiui, patraukliame kurortiniame Ispanijos miestelyje, kaip pas mus Nida ar Palanga, kainos bus didesnės nei mūsų šalyje. Bet jeigu norisi gamtos, kuo daugiau saulėtų dienų, atokiau nuo pagrindinių turistų pamėgtų miestų ir arčiau paplūdimio, tuomet užsienio kurortai tikrai patrauklesni“, – sako I. Basokė.

Ji pastebi, kad lietuviams itin skausmingai gali atrodyti vidutinio šalies atlyginimo ir butų kurortuose kainų skirtumai. „2017 m. pirmojo ketvirčio duomenimis, Lietuvoje vidutinis atlyginimas „į rankas“ siekia 644 eurus, o Ispanijoje - daugiau nei 1800 eurų. Taigi atlyginimų skirtumas dvigubai didesnis, o butų kainos panašios“, – teigia I. Basokė.

Didžioji dalis užsienio kurortuose parduodamų butų yra Ispanijoje. Pavyzdžiui, 2 kambarių nedidelis 40 kv m. butas Kanarų salose parduodamas už 55 tūkst. eurų, 3 kambarių – už 58 tūkst. eurų, o Latvijos pajūrio miestelyje Papėje 35 kv. m butukas ant jūros kranto parduodamas už 74 tūkst. eurų.

Pasak I. Basokės, kainos Lietuvos pajūrio kurortuose, palyginti su vidutiniu atlyginimu mūsų šalyje, yra itin didelės. Pavyzdžiui, vidutinė buto kaina Palangoje gegužės mėnesį siekė 80,4 tūkst. eurų, o Neringoje – 155 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: kurortaibutaiNT kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nepirkite, Ispanijoje galima legaliai uzgrobti buta jei jame pragyvenai isilauzes bent 2 savaites, tai didziule problema ir vsio zakonno
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių