Bilietai į traukinius – jau ir internetu

  • Teksto dydis:

Bilietus į traukinius nuo šiol galima nusipirkti internetu. Svetainėje www.traukiniobilietas.lt įsigytus bilietus keleiviai galės atsispausdinti arba išsaugoti išmaniuosiuose įrenginiuose. Ateityje bilietų pardavimo sistema bus papildyta tarptautinių bilietų pardavimo moduliu, atsiras programėlė išmaniesiems telefonams, bilietų pardavimo automatai, daugės atsiskaitymo už keliones būdų.

Pasak AB „Lietuvos geležinkeliai" Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojo Dalijaus Žebrausko, praėjusiais metais buvo pervežta apie 4,6 mln. keleivių iš kurių net 71 proc. sudaro studentai ir dirbantys asmenys. Atsižvelgus į tokio amžiaus žmonių polinkį technologijoms, naujoji paslauga jiems turėtų būti itin aktuali. Keleiviai Lietuvoje daugiausia keliauja maršrutais Vilnius-Kaunas-Vilnius ir Vilnius-Ignalina-Turmantas-Vilnius bei Vilnius-Klaipėda-Vilnius. Vidutiniškai vienas keleivis kelionei išleidžia apie 3,10 Eur.

„Galimybė bilietus įsigyti internetu sutaupys mūsų keleiviams laiko, leis lengviau planuoti keliones. Registruotus vartotojus informacija apie tvarkaraščių pasikeitimus, įvairias akcijas ar pasiūlymus pasieks greičiau, - teigia D. Žebrauskas. - Mes, savo ruožtu, taip pat galėsime labiau išnaudoti turimą lojalumo programą, taikyti įvairesnių nuolaidų, pasiūlyti specialių bilietų, kurių iki šiol nebuvo".

Elektroninio bilieto sistemą „Lietuvos geležinkelių" užsakymu įdiegė intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė FIMA.

„Pati sistema nėra naujovė, tačiau šalies geležinkelių srityje ji įdiegta pirmą kartą. Visose stotyse įrengėme elektronines bilietų pardavimo kasas, atnaujinome bilietų pardavimo-tikrinimo traukiniuose įrangą, bilietų pardavimo internetu svetainę, ir integravome visa tai tarpusavyje. Tai mums buvo didelis ir atsakingas projektas. Dabar praktiškas sprendimas keliaujantiems traukiniu suteiks daugiau lankstumo ir komforto, o Lietuvos geležinkeliams - galimybę savo klientams dar efektyviau perteikti įvairią su kelionėmis susijusią informaciją, pateikti daugiau patrauklių pasiūlymų", - sako FIMA Sprendimų departamento direktorius Rokas Šlekys.

Sukurta bilietų užsakymo ir pardavimo sistema sujungia skirtingus bilietų pardavimo būdus. Ji užtikrina vietų užsakymą bei bilietų pardavimą stotyse, traukiniuose ir internetu bei visiškai automatizuotą jų apskaitą. Sistemoje įdiegta sąsaja su bendrovėje naudojama duomenų apdorojimo sistema SAP, keleivių perspėjimo apie pasikeitusias kelionės sąlygas modulis, integruoti tvarkaraščiai bei taikomi tarifai.

Vykdant projektą buvo atnaujinta ir visa bilietų prekybos traukiniuose sistema, darbuotojai aprūpinti naujais bilietų pardavimo bei tikrinimo įrenginiais, pritaikytais internetu parduotų bilietų identifikacijai bei patikrai. Iki sistemos įdiegimo daugelis funkcijų buvo atliekamos rankiniu būdu, o ją įdiegus jos tapo kompiuterizuotos. Sistemos diegimo darbai atlikti per 18 mėn., jų vertė - 1,1 mln. eurų.

„Lietuvos geležinkeliai" iki kovo 11 dienos visiems bilietams, kurie bus įsigyjami internetu taikys net 50 proc. nuolaidą. Vėliau internetu perkami bilietai bus apie 5-10 proc. pigesni nei parduodami geležinkelio stotyse. Šiuo metu sistemoje už bilietus atsiskaityti gali SEB, DNB, Swedbank ir Nordea bankų klientai. Ateityje klientams bus pasiūlyta ir daugiau atsiskaitymo galimybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių