Beveik pusė Lietuvos gyventojų sutiktų dirbti už neoficialų atlyginimą

47 proc. Lietuvos gyventojų sutiktų dirbti už neoficialų atlyginimą, o 19 proc. jau dirbo, atskleidė naujausias tyrimas.

Tuo metu 31 proc. žmonių teigė, jog nesutiktų dirbti už neoficialų atlyginimą - taip manančiųjų daugiausia buvo tarp pensinio amžiaus gyventojų.

„Ženkliai sumažėjo tų, kurie tikrai nesutiktų dirbti už neoficialų atlyginimą“, - pranešime spaudai teigė tyrimų bendrovės RAIT valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė.

Praėjusių metų pradžioje tokių, kurie tikrai nesutiktų dirbti neoficialiai, buvo 41 proc.
Vien tik tarp darbingo amžiaus - 15-64 metų - gyventojų už neoficialų atlyginimą teigė sutinkantys dirbti daugiau nei pusė (51 proc.) apklaustųjų. Daugiausiai sutinkančių taip dirbti buvo tarp 25-34 metų amžiaus gyventojų bei turinčių tik vidurinį išsimokslinimą.

21 proc. gyventojų šiemet teigė esantys pasiruošę dirbti bet kokiomis sąlygomis, net jeigu ir visas atlyginimas būtų neoficialus, mokamas „vokelyje“. Dar 26 proc. sutiktų dirbti, jeigu tik dalis atlyginimo būtų „vokelyje“, o kita dalis - oficiali, naujausio tyrimo rezultatus pranešė RAIT. 22 proc. Lietuvos gyventojų neatsakė į klausimą.

Tyrimas atskleidė, kad 19 proc. gyventojų kada nors yra tekę gauti visą ar dalį atlyginimo vokelyje. Panašūs skaičiai buvo ir 2011 metais – 21 proc. Apklausa parodė, kad vyrai, 25-34 metų amžiaus gyventojai, su viduriniu išsimokslinimu, vadovai, įmonės savininkai, darbininkai bei bedarbiai, palyginti su kitomis gyventojų grupėmis, dažniau nurodė, kad jiems yra tekę visą ar dalį atlyginimo gauti vokelyje.

Per pastaruosius 7 mėnesius neoficialiai, visą ar dalį atlyginimo „vokelyje“ teigė gavę 13 proc. apklaustųjų.

RAIT apklausą atliko rugpjūčio 10-23 dienomis, apklausta 1018 nuolatinių gyventojų nuo 15 iki 74 metų.


Šiame straipsnyje: algaatlyginimasuždarbis

NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų vaikai (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Kad gyventi oriai Lietuvoje ... Spalio 14 dieną, aktyviai dalyvaujant rinkimuose į seimą, reikia atsikratyti visų partinių gaujų kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi. (2012 kovas)

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
Aktyviai dalyvaujant rinkimuose į seimą reikia atsikratyti Lietuvą naikinančių partinių gaujų: - LSDP; - TS LKD; - “Tvarka ir teisingumas”; - Liberalų ir centro sąjungos; - Liberalų sąjūdžio; - lendančių į seimą svetimšalių “lenkų rinkiminės akcijos”, ruso Uspaskich “Darbo partijos” ir kitų tokių į juos panašių. Vienykimės ir padarykim taip, kad visiems laikams išnyktų šios partinės gaujos - Lietuvos žmonių kankintojai, Lietuvos niekintojai ir naikintojai.

balsas

balsas portretas
balsuociau uz liberalus ir e.masiuli ,bet isgirdau,jog kolicija darys po rinkimu sukubilium,o gaila nes vel nebeturiuuz ka balsuoti :(
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių