Iš bėdos drabužių parduotuvę laive įkūrusi verslininkė neapsiriko

Poilsiaujantys Nidoje, pritrūkę šilto megztinio ar kito rūbo, apsipirkti dažnai traukia į uostą. Parduotuvę laive įkūrusi moteris sako, kad tokia idėja gimė spontaniškai – negavus patalpų krante.

Lietuvių dizainerių drabužių parduotuvė Nidos uoste veikia nuo vasaros pradžios. Ją įkūrusi nidiškė Gentvilė Šležaitė sako, kad imtis tokio verslo svajojusi seniai, tačiau tikrai ne ant vandens.

„Nidoje negavome komercinių patalpų. (...) Bet svajonė išsipildė – brolis pasiūlė skambinti Aurelijui ir šnekėti dėl laivo nuomos“, – teigė parduotuvės savininkė.

Laivas, kuriame įsikūrė parduotuvė, pastatytas prieš daugiau nei 70 metų. Iš Vokietijos prieš dešimtmetį jį parsiplukdę savininkai vasaromis Kuršių mariose plukdė žmones. Tačiau prieš keletą metų laivas sugedo.

„Jis neturi atbulinio, todėl stovi nuo 2008 metų. Stovėjo kaip mano sandėliukas, švartuodavau „Kuršį“ šalia jo. Kai paklausė, ar galima tokį laivą išsinuomot... Jeigu jis būtų veikiantis, kažin ar būčiau davęs“, – teigia laivo savininkas Aurelijus Armonavičius.

„Dar ir dabar reakcijos sulaukiam visokios. Vieni labai teigiamai vertina, kiti nusijuokia ir praeina pro šalį, bet smalsumas vis tiek atlydi bent pasižiūrėti. O orų permainos Nidoje kartais priverčia privalomai užsukti ir įsigyti šiltą megztinį“, – sako G. Šležaitė.

Rudenį prekyba sustos – žiemai laivą reikia iškelti ant kranto. Verslininkė sako pirmos vasaros rezultatais esanti patenkinta, todėl tikisi taip dirbti ir kitą vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas ?????

Klausimas ????? portretas
Jis neturi atbulinio, Kas yra ATBULINIS ??

as

as portretas
Desimt balu uz ideja :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių