Bedarbiams ar mažai uždirbantiems savo verslo kūrimui – 25 mln. eurų paramos

  • Teksto dydis:

Darbo neturintis ar mažas pajamas gaunantis gyventojas galės gauti iki 26 tūkst. eurų paramos verslo pradžiai informacinių technologijų, žaliosios ir žiedinės ekonomikos sektoriuose.

Paramai numatyta iš viso 25 mln. eurų – tikimasi, kad iki 2026 metų antrojo ketvirčio bus sukurta per 1,3 tūkst. naujų darbo vietų. Pirmosios 700 paraiškų bus priimtos šiemet, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

„Priemonė suteiks galimybę turintiems idėjų ir norintiems kurti verslus gauti jiems būtiną pagalbą. Kviečiu ypač pasidomėti specialistus, esančius vaiko priežiūros atostogose, studentus ar svarstančius grįžti į Lietuvą“, – pranešime teigė ministrė Monika Navickienė.

Paramą galės gauti bedarbiai, kurie neteko darbo bet kada nuo COVID-19 pandemijos pradžios (po 2020 metų vasario 26 dienos) ir žmonės, uždirbantys iki 1,5 minimalaus atlyginimo – 1260 eurų „ant popieriaus“.

Pirmumą paramai gaus tie, kurie darbo vietas steigs už mažesnę sumą, taip pat auginantys vaikus, studentai, grįžtantys į Lietuvą, jaunimas iki 29 metų, vyresni nei 50 metų žmonės su negalia ir kuriantys darbo vietas didesnio nedarbo regionuose.

Pirmąsias 300 paraiškų Užimtumo tarnyba planuoja priimti birželio pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Ar žinai kas sukūrė benamius? Tai sistema, kai neturintys pakankamai teisinių žinių tampa turto medžiotojų aukomis. Valstybės garantuojama teisinė pagalba nėra skaidri, ten dirba dalis "grobio medžiotojų"

Anonimas

Anonimas portretas
Alkoholiku serimas kurie siedi parke ir nieko neveikia. Istisom dienom is nakvynes i nakvyne. Mes uzdirbam jiem ant bonkes. Azuolyno parke pilna tokiu loderiu. 8 ryto ateina pradeda gerti ir girti iseina Dubysos miegot. Kam tokius finansuot? Prasau visus parkus atlaisvint nuo valkatu. Daugiau policijos ir kameru.Investuokit pinigus ne i benamius, o i apsauga nuo benamiu.

Q

Q portretas
o vel prasideda svogeriu lesinimas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių