Be kaltės atleidžiamiems darbuotojams – nauja žinia dėl išmokų

  • Teksto dydis:

Be darbuotojo kaltės darbdavio iniciatyva atleidžiamiems darbuotojams išmokas siūloma susieti su jų nepertraukiamu stažu toje darbovietėje. 

Greitai darbdavių atleidžiami darbuotojai turėtų gauti šešių atlyginimų dydžio kompensaciją. Tokius siūlymus, svarstydamas naująjį Darbo kodeksą, teikia Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas.

Nuo 5 iki 10 metų vienoje darbovietėje išdirbusiems atleidžiant išmokama 1 mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio išmoka, turintiems 10–20 metų darbo stažą - 2 mėnesių, o išdirbusiems daugiau kaip 20 metų – 3 mėnesių išmoka. Darbdavio iniciatyva greitai per 5 darbo dienas atleidžiamam darbuotojui tektų išmokėti ne mažiau kaip 6 atlyginimų dydžio kompensaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Jau ir taip neimanoma atleisti darbuotojo,nors jis sedi ir nosi krapsto,o dabar sugalvojo 6 men. kompensacija - tegul valdzia ir moka,jei tokia turtinga. Baigia tuos darbdavius suvaryti i ozio raga. Biudzetininkams vis tiek mokes is biudzeto, t.y. musu visu - pinigu,o stai nuosavo verslo atstovams nors virve ant kaklo kabink. Savo infantilizma valdzia nori uzkrauti tai visuomenes daliai - verslininkams,kurie ir taip vos kvepuoja. Aisku,cia as neturiu omeny didziuju prekybcentriu savininku ir banku darbuotoju. Vieni gauna per mazai,kiti - per daug.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių