Bankai pinigų kapšus pirmiausia atveria vartojimo paskoloms

Grynųjų pinigų nestokojantys komerciniai bankai, anksčiau gyventojus ir verslą skatinę taupyti, dabar ragina skolintis vartojimui ir skaičiuoja augančią tokių kreditų apimtį.

Lietuvos bankų asociacijos statistika rodo, kad rugpjūčio pradžioje bankų išduotų vartojamųjų paskolų portfelis pirmą kartą nuo šių metų sausio viršijo 900 mln. litų ribą, o vien per rugpjūtį išduota 47,66 mln. litų vertės tokių kreditų, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios:“Pastaruoju metu matome išaugusį žmonių susidomėjimą vartojimo kreditais ir jų, skaičiuojamų tiek vienetais, tiek absoliučiosiomis sumomis, išduodame daugiau.

Žmonės aktyviau domisi tokia galimybe ir vis dažniau ryžtasi dėl vartojimo paskolos kreiptis į banką", - sakė SEB banko ryšių su žiniasklaida vadovas Arvydas Žilinskas.

Bankai teigia, kad dažniausiai skolinamasi būsto remontui ar buičiai gerinti, automobiliui įsigyti ar remontuoti, kelionėms, medicinos paslaugoms pirkti, paprastai vartojamasis kreditas neviršija 100 tūkst. litų.Analitikai viliasi, kad didėjantis vartojimo kreditų išdavimas prisidės prie vidaus vartojimo šalyje kilimo.


Šiame straipsnyje: paskolospinigaibanko paskola

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių