Baltijos AE statybos Lietuvos pašonėje nenutrūko

  • Teksto dydis:

Nors prieš kurį laiką Rusija skelbė, kad Baltijos atominės elektrinės (AE) statyba Karaliaučiaus srityje sustabdyta, realybėje darbai vyksta - praėjusią savaitę į statybvietę iš Prancūzijos atvežti penki dyzeliniai generatoriai, kurie turės užtikrinti elektros energijos tiekimą saugumo sistemoms ir pagalbinei įrangai avarijos atveju, rašo "Lietuvos žinios".

Anot Karaliaučiaus srities žiniasklaidos, nors dar 2013 metais oficialiai paskelbta, kad Baltijos AE statybos stabdomos, realiai, kaip aiškino "Rosatom" atstovai, sustabdyta tik paties reaktoriaus statyba. Šiuo metu baigiamas statyti saugyklų priėmimo ir saugojimo įrangos pastatų kompleksas. "Rosatom" atstovai tikino, jog statybininkai pasirengę bet kada atnaujinti ir paties reaktoriaus aikštelės statybą.

Lietuvos prašymai Rusijai pateikti atsakymus į esminius klausimus dėl Baltijos AE saugumo iki šiol ignoruojami. Svarbiausi Lietuvos keliami klausimai, į kuriuos Rusija iki šiol nėra pateikusi moksliniais tyrimais ir tarptautiniais reikalavimais pagrįstų atsakymų, - statybos aikštelių vertinimas ir parinkimas, elektrinės aušinimo sistemos patikimumas, galima Nemuno ir Baltijos jūros tarša radionuklidais, atominės elektrinės konstrukcijų atsparumas sunkaus lėktuvo kritimo atveju, radioaktyviųjų atliekų ir panaudoto branduolinio kuro tvarkymas, avarinės parengties planai, tarptautinių ekspertų įtraukimas į projekto vystymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angliukai Rusena

Angliukai Rusena portretas
Nepriklausomybės šimtmečio minėjimas artėja, Politikai "Lietuvos Geležinkelių" prichvatizacija užsiėmę. Valstybinius miškus dar švedams padovanosim, Ir ant dujovežio Singapūro vėliavą iškėlę,"šiltai" miegosim
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių