Baltarusijos premjeras: bendri projektai naudingesni nei izoliacija

Baltarusijos premjeras Michailas Miasnikovičius teigia, jog bendri Baltarusijos ir Lietuvos ekonominiai projektai duos daugiau naudos, negu izoliacija.

Tai Baltarusijos ministras pirmininkas pareiškė Lietuvos pramonininkų konfederacijos organizuotame Lietuvos ir Baltarusijos verslo forume, kuris ketvirtadienį prasidėjo prasidėjo Klaipėdoje.

„Norėčiau akcentuoti pasitikėjimo ir lygiaverčio, pagarbaus dialogo plėtros tarp šalių svarbą. Be šito nėra ir negali būti integracijos bei kooperacijos visose ekonominėse sferose. Būtent vyriausybės privalo užtikrinti sąlygas verslui - sulaužyti stereotipus ir suteikti potencialiems partneriams realiai vertinti abipusio bendradarbiavimo privalumus. Kurdami bendras įmones ir realizuodami bendrus projektus, mes gausime daugiau naudos nei iš protekcionizmo ir izoliacijos“, - forumo atidaryme teigė Baltarusijos premjeras.

Pasak M. Miasnikovičiaus, Baltarusijoje dirba beveik 500 bendrų su Lietuvos kapitalu įmonių.

„Per paskutinius penkerius metus apyvarta tarp abiejų šalių išaugo beveik dukart ir pernai buvo beveik 2,1 mlrd. JAV dolerių. Manau, kad sutiks visi, jog Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo potencialas yra gilus, ne iki galo išnaudotas, ir mes pasisakome už jo abipusiai naudingą išnaudojimą“, - teigė Baltarusijos premjeras.

Jo teigimu, yra nemažai projektų mašinų statybos, medžio apdirbimo, logistikos, prekybos, žemės ūkio srityse.

„Ypač svarbu, kad dauguma šių projektų yra aukštosios technologijos ir inovatyvūs sprendimai. Tai sprendimai, orientuoti į ateitį ir galintys turėti įtakos Europos ekonomikos ateičiai artimiausiais 20-30 metų“, - teigė M. Miasnikovičius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bendras projektas

Bendras projektas portretas
Aha, kaip su atomine, stumtelsite arčiau Minsko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių