Baltarusija sustabdė degalų tiekimą Baltijos šalims, Lenkijai ir Ukrainai

  • Teksto dydis:

Baltarusija dėl smarkiai pablogėjusios iš Rusijos importuojamos naftos kokybės sustabdė šviesiųjų naftos produktų eksportą į Baltijos šalis, Lenkiją bei Ukrainą, pranešė jų eksporto monopolininkė „Beloruskaja neftenaja kompanija“ (BNK).

„Esame priversti stabdyti šviesiųjų naftos produktų – benzino ir dyzelino – tiekimą Ukrainai, Baltijos šalims, Lenkijai“, – žiniasklaidai pranešė BNK generalinio direktoriaus pavaduotojas Sergejus Gribas.

Jo žodžiais, toks sprendimas priimtas priverstinai sumažinus gamybą Baltarusijos naftos perdirbimo įmonėse, nes į jas iš Rusijos nuo praėjusio savaitgalio vamzdynais tekėjo nekokybiška nafta.

„Sutartinių (eksporto – BNS) įsipareigojimų vykdymas sustabdomas iki tol, kol bus išspręstos Rusijos naftos kokybės problemos“, – sakė S. Gribas.

„Tai – priverstinis sprendimas, siekiant patenkinti vidaus rinkos poreikius“, – pabrėžė jis.

S. Gribo žodžiais, BNK siekia susitarti su baltarusiškų degalų importuotojais, kad šie nepasinaudotų sutartyse numatytomis sankcijomis dėl tiekėjo įsipareigojimo nevykdymo.

S. Gribas pridūrė, kad visa tai neturi įtakos baltarusiškų tamsiųjų naftos produktų eksportui, nes jo apimtis, taip pat jų poreikis vidaus rinkoje dabar yra mažas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai, pasirodo, aš čia , Lietuvoje visą laiką važinėjau baltarusišku dyzelinu? Net nesisapnavo man tai...maniau, Neste, Orlenas, dar kažkokia ten kvaila circlė, o čia, pasirodo, paprastas baltarusis....

Sveikinu baltarusius

Sveikinu baltarusius portretas
Puikią reklamą padarėt rusiškai naftai.

...

... portretas
Įdomiai rusai sugebėjo Vakarams degalų embargą paskelbt.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių