Balandį metinė infliacija – 16,8 proc.

  • Teksto dydis:

Balandžio mėnesį metinė infliacija – balandį, palyginti su pernai balandžiu – siekė 16,8 proc., pranešė Statistikos departamentas. Balandžio pabaigoje skelbta išankstinė infliacija siekė 16,6 procento.

Vidutinė metinė infliacija balandį siekė 9,2 proc., o mėnesio – 1,9 proc.

Metinei infliacijai daugiausia įtakos turėjo degalų ir tepalų, šilumos energijos, kietojo kuro, pieno ir jo produktų, sūrio ir kiaušinių, duonos ir grūdų produktų, dujų, daržovių, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų paslaugų, mėsos ir jos produktų, asmeninių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugų, elektros energijos kainų padidėjimas bei vandentiekos kainų sumažėjimas.

Vartojimo prekių kainos per metus padidėjo 19,3 proc., paslaugų – 10,9 proc., per mėnesį – atitinkamai 2,2 proc. ir 1,1 proc.

Per mėnesį maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos padidėjo 5,3 proc. – daugiausia padidėjo pomidorų, melionų, vėlyvųjų baltagūžių kopūstų, gūžinių salotų kainos, taip pat pabrango kruopos, miltai, mėsos konservai, kiti valgomieji gyvuliniai riebalai, džiovintos daržovės.

Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų kainų 0,8 proc. didėjimą lėmė kietojo kuro (15,8 proc.), gaminių ir medžiagų būsto priežiūrai ir remontui (2,6 proc.), elektros energijos (1,8 proc.) kainų padidėjimas bei šilumos energijos (9,6 proc.) kainų sumažėjimas.

Per mėnesį keleivių vežimo oro transportu paslaugos padidėjo 11,4 proc., tačiau 1,9 proc. sumažėjo dyzelinių degalų, benzino (2,3 proc.), suskystintų dujų (0,5 proc.) kainos.

Dėl naujų pavasario ir vasaros sezono kolekcijų drabužių ir avalynės kainos balandį padidėjo 5,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
tie procentai po kablelio...

Alis...

Alis... portretas
abejoju,- gal dar didesnė?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių