B. Vėsaitė: Lietuva išaugo iš mažų kelnaičių

Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė „Laisvosios bangos“ laidoje „Visraktis“ trečiadienį gynė Vyriausybės poziciją dėl Viešųjų pirkimų įstatymo (VPĮ) pakeitimo.

Ūkio ministerija yra gavusi Vyriausybės pritarimą VPĮ pataisų, kurios numato, kad mažos vertės pirkimus valstybės ir savivaldybių įstaigos galėtų vykdyti supaprastintai. Ketinama pakeisti įstatyme nustatytas mažos vertės pirkimų ribas: prekėms ir paslaugoms ribos turi būti pakeltos nuo 100 tūkst. iki 200 tūkst. Lt, darbams – nuo 500 tūkst. iki 1 mln. Lt.

„Lietuva išaugo iš mažų kelnaičių“, – sakė B. Vėsaitė „Laisvajai bangai“ ir priminė, kad Latvijoje, Slovėnijoje mažos vertės pirkimams galioja ribos, panašios į siūlomas VPĮ pakeitimuose.

Pasak ministrės, dėl dabar galiojančio įstatymo savivaldybės turėjo išplėsti valdymo aparatą – pavyzdžiui, didinti investicijų skyrių darbuotojų skaičių.

Jos vertinimu, dabartinis VPĮ – viena iš priežasčių, kodėl savivaldybės skolos dabar siekia 2 mlrd. Lt, kadangi daugelis pradėtų projektų buvo apskųsti ir ėmė strigti teismuose.

B. Vėsaitė teigė, kad šilumos kainos mažinimas ir perėjimo prie biokuro skatinimas – viena iš prioritetinių Ūkio ministerijos veiklos krypčių. Ministerija ketina skelbti kvietimą gauti 40 mln. Lt paramai įrengiant biokuro katilus. B. Vėsaitė pareiškė, kad ši galimybė skirta pirmiausiai toms savivaldybėms, kuriose šildymas brangiausias. Rengiamas panašus kvietimas ir dėl šiluminių trasų modernizavimo.

„Žolės ir oro nereikėtų šildyti“, – pasakė ministrė apie šiluminių trasų būklę kai kuriose savivaldybėse.

B. Vėsaitės nuomone, ES paramą 2014–2020 m. reikėtų kreipti į tas sritis, kuriose sukuriama daugiausiai pridedamosios vertės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaiva

vaiva portretas
Socialdemokratai nori susigrazinti korupcija, kad praturtetu is to.

Taigi

Taigi portretas
Ta Vesaite jau pati prikakojo i savo mazas kelnaites.

m

m portretas
m-jo, Lietuva tai išaugo, o va pati Biesaitė, panašu, dar ne...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių