Azerbaidžane – naujos perspektyvos Lietuvos vežėjams

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministerijoje įvykusiame pirmajame Lietuvos ir Azerbaidžano ekspertų posėdyje susitarta dėl dvišalės tarptautinio keleivių ir krovinių vežimo automobilių keliais tvarkos.

Artimiausiu metu šis susitarimas bus patvirtintas abiejų valstybių Vyriausybių lygiu.

Naujoji tvarka leis skatinti prekybą, prisidės prie gamybos apimties didėjimo, bendrojo vidaus produkto augimo, turės teigiamos įtakos verslui. Ūkio subjektai, dirbantys transporto, logistikos, turizmo sektoriuose, galės plėtoti savo veiklą naujoje rinkoje.

Lietuvos ir Azerbaidžano Vyriausybių susitarimo projektą parengė Susisiekimo ministerija. Šiuo dokumentu bus reglamentuotas keleivių ir krovinių tarptautinis vežimas kelių transporto priemonėmis tarp Lietuvos ir Azerbaidžano, tranzitu per abiejų valstybių teritorijas ir į/iš trečiųjų šalių.

Posėdyje ekspertai taip pat suderino ir abiems šalims nustatė leidimų vykdyti tarptautinius krovinių vežimus keliais kvotą 2017 m. Ši kvota padės užtikrinti Lietuvos vežėjams nenutrūkstamą krovinių vežimą į ir iš Azerbaidžano, taip pat – tarp Azerbaidžano ir  trečiųjų šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių