Azartinių žaidimų organizatorių pajamos šiemet išaugo

Lošimų priežiūros tarnyba skelbia, kad azartinių žaidimų organizatorių pajamos šiemet išaugo. Loterijų organizatoriai tai grindžia didesne loterijų pasiūla, o lošimų automatų salonai sako daugiau pajamų gavę dėl salonų plėtros.

Tačiau, anot organizatorių, labiausiai uždarbio augimą lemia augančios gyventojų pajamos.

Daugiausiai pajamos per metus padidinėjo riboto laimėjimo B kategorijos lošimų automatų salonuose. Šiemet jie uždirbo šeštadaliu daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Nacionalinė žaidimų ir lošimų asociacija sako, kad išaugusią dalį sudaro pajamos, gautos iš naujų lošimų salonų. Be to, pastebi, kad gyventojų pajamos šalyje padidėjo, todėl jie gali daugiau išleisti žaidimams.

Tuo metu loterijų rengėjai uždirbo penktadaliu daugiau, nors bilietų pardavė mažiau. Organizatoriai sako pasiūlę daugiau ir įvairesnių loterijų, todėl sulaukė didesnio pirkėjų susidomėjimo.

Tačiau jie pastebi, kad žmonės dabar nori išlošti didesnes sumas, todėl perka mažiau bilietų, bet brangesnių, todėl parduotų bilietų skaičius mažėjo, o pajamos augo.

Kaip skaičiuoja loterijų organizatoriai, vienas šalies gyventojas loterijoms išleidžia vidutiniškai 20 eurų per metus, tai yra mažiau nei vidutiniškai Europos Sąjungoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių