„Autoidėja“ žada šiemet išgauti biodujas Kazokiškių sąvartyne

Bendrovė „Autoidėja“ baigia atsinaujinančios energetikos projektą ir šiemet išgaus pirmąsias biodujas Kazokiškių sąvartyne, iš kurių pagamintą šilumą tieks Vievio miestui, o elektrą parduos elektros tinklams.

Ar įmonė imsis naujų biodujų projektų, priklausys nuo to, ar jai pavyks užsitikrinti galimybę parduoti žaliąją elektrą didesne nei rinkos kaina, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.

„Projektas eina į pabaigą - baigiamas tiesti 5,5 km ilgio vamzdis nuo Kazokiškių sąvartyno iki Vievio, netrukus bus pradėta montuoti jėgainė“, - informuoja „Autoidėjos“ direktorius Nikolajus Martiniukas.

Planuojama, kad 1,6 megavatų galios kogeneracinėje jėgainėje pagamintos šilumos pakaks patenkinti Vievio poreikius ne šildymo sezono metu, o jos kaina bus pigesnė nei kūrenant biokurą ir sieks iki 12 centų už kilovatvalandę.

Lietuvoje įgyvendinti 8 sąvartynų biodujų elektrinių projektai, tačiau šis yra pirmasis, kai šiluma bus tiekiama į miesto centralizuotos šilumos tinklus.Pernai apie 7 mln. litų apyvartą pasiekusi „Autoidėja“, į šį projektą investuojanti apie 10 mln. litų, skaičiuoja, kad jis atsipirks per 6-7 metus.


Šiame straipsnyje: biodujosDujos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių