Auditoriai priešinasi griežtesniam reguliavimui

  • Teksto dydis:

Mažėja metų skaičius, kurį audito bendrovė gali audituoti vieną įmonę iš eilės, taip pat siaurinamas auditorių atstovavimas juos prižiūrinčiose įstaigose. Audito bendruomenės nuomone, tokie pakeitimai kenkia Lietuvos konkurencingumui, mažina auditorių teisę, rašo "Verslo žinios".

"Dauguma ES valstybių į savo teisę perkėlė 20 m. ir 24 m. terminus. Užsienio įmonių grupes paprastai audituoja viena tarptautinė audito bendrovė - dabar kažkodėl Lietuvoje užsienio investuotojui reikės keisti auditorių, tai nėra patogu", - sako Lietuvos auditorių rūmų prezidentas Saulius Lapšinskas.

Seimo Audito komitetas siūlė nuostatą, kad audito bendrovė negali bendrovės audituoti ilgiau kaip 10 metų, nors Europos Sąjungos (ES) reglamentas leidžia vieną įmonę audituoti iki 20 metų, o kai auditas atliekamas jungtinėmis pajėgomis - iki 24 metų. Audito įstatymo projektą Seimas turėjo svarstyti spalio 11 dieną, tačiau auditoriai išplatino kreipimąsi į Seimą, Vyriausybę bei prezidentą ir dokumentas buvo išbrauktas iš Seimo darbotvarkės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių