Atsiskaitymo knygelių pokyčiai: gresia chaosas?

  • Teksto dydis:

Kai kurie bankai klientams pranešė, kad kovo pabaigoje nustos teikti elektroninių mokėjimų per atsiskaitymo knygeles paslaugą. Už įvairias paslaugas ir toliau galėsime atsiskaityti naudodamiesi popierinėmis atsiskaitymo knygelėmis, tačiau artėja pasikeitimai elektroninėje erdvėje, kurie palies tiek eilinius gyventojus, tiek įmones, atliekančias apskaitą.

Lietuvos banko Finansinio stabilumo departamento direktorius Simonas Krėpšta pabrėžia, kad pasikeitimai palies tik Vilniaus regiono gyventojus, nes atsisakoma tik Vilniaus regiono elektroninės atsiskaitymo knygelės.

Anot jo, pokytis nėra ypatingas ir žmonės tiesiog „turės naudoti kitas jiems įprastas formas“.

Tuo tarpu Lietuvos respublikinių būsto valdymo ir priežiūros rūmų vadovas Juozas Antanaitis kalba apie „mūsų laukiantį chaosą“.

„Galbūt kai kuriam žmogui, kuris naudojasi elektronine versija, jokių pokyčių ir nebus, tiesiog jis ilgiau užtruks pervedinėdamas [pinigus – LRT.lt] ne į vieną, o į dešimt sąskaitų, galbūt tam žmogui reikės sumokėti daugiau už pavedimus, tačiau kalba eina apie surinkimus ir apskaitą“, – apie laukiančius sunkumus kalba J. Antanaitis.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių