Atpigę degalai nemažina viešojo transporto bilietų kainų

  • Teksto dydis:

Naftos ir degalų kainos šiuo metu yra daug mažesnės nei prieš dvejus metus, tad vairuojantys nuosavus automobilius gali nemažai sutaupyti, tačiau tai neguodžia tų gyventojų, kurie naudojasi viešuoju transportu mieste ar keliaudami juo tolėliau - šios paslaugos iš esmės neatpigo, rašo portalas delfi.lt.

 Vienos didžiausių Lietuvoje vežėjų tarpmiestiniais ir tarptautiniais maršrutais bendrovės "Kautra" atstovai portalui atsisakė atskleisti, kokie buvo bilietų kainų ir kuro sąnaudų pokyčiai nuo 2014 metų. iki dabar.

Viešojo transporto bilietus Vilniuje platinančios bendrovė "Susisiekimo paslaugos" informavo, kad kartą per metus bilietų kainą nustato Vilniaus miesto savivaldybės taryba. Ji kainų nekeitė nei pernai, nei šiemet.

"Vilniaus viešasis transportas" pranešė, kad kuro sąnaudas vienam kilometrui per penkis šių metų mėnesius buvo 34 proc. mažesnės nei tuo pačiu metu 2014 metais, o atsižvelgiant į tai, kad išlaidos kurui sudaro ketvirtadalį visų vežėjo patiriamų sąnaudų, keleivių pervežimo savikaina dėl per dvejus metus atpigusio kuro realiai sumažėjo apie 8 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Taip žinoma atpigo su aukštu kuro akcizu :)!. Litras benzo kaip kainavo 1 jievrėjų taip ir kainuoja nežiūrint, kad nafta atpigo dvigubai !. Litras benzo privalo kainuoti apie 35-50 jievrėjų centus jei tie poliomelitai idiotai kuro akcizą sumažins 50% !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių