Atmestas siūlymas 5 proc. tabako akcizo skirti nerūkymo propagavimui

Ministrų kabinetas pasisako prieš siūlymą 5 proc. akcizo pajamų, gautų už tabako gaminius, skirti socialinei reklamai ir nerūkymo propagavimui per visuomenės informavimo priemones.

Tokiam „darbiečių“ inicijuotam siūlymui Seimas yra pritaręs po pateikimo. „Vyriausybės išvada neigiama yra ne konkrečiai dėl tabako akcizo socialinei reklamai, o dėl to, kad biudžetas tarsi a priori yra bandomas išdalinti įvairiems labai kilniems tikslams, bet tada kyla klausimas, o kokia prasmė yra apskritai rengti biudžetą. Mes galime priimti daug įstatymų - tabako, kino, kelių, muzikos įstatymus, ten parašyti, kad kažkoks procentas kažkokio mokesčio yra skiriamas toks reikmėms, tačiau, klausimas, kaip tai suderinti su normaliu biudžeto procesu“, - žurnalistams po Vyriausybės posėdžio antradienį sakė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybės teigimu, nustačius, kad 5 proc. akcizo pajamų, gautų už apdorotą tabaką, būtų skiriami socialinei reklamai ir nerūkymo propagavimui per visuomenės informavimo priemones, 2012 metais, preliminariais skaičiavimais, tai sudarytų apie 35 mln. litų ir šias išlaidas reikėtų kompensuoti mažinant kitų valstybės biudžeto lėšų išlaikomų sričių finansavimą.


Šiame straipsnyje: rūkymasakcizas rūkalams

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Superinis planas! Kazkas norejo sukurpti pinigu plovimo masinyte vos su keliomis desimtimis milijonu litu. Projekto gimdytojus VSD ir STT turetu nedelsiant itraukti i savo kartoteka kaip galimus itin pavojingus aferistus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių