A.Šemetos idėja kelia pasipiktinimą Europoje

Degalai ir namus šildantis kuras turi būti apmokestinami pagal išmetamų teršalų kiekį. Tai dar prieš metus pasiūlė už mokesčius atsakingas Europos komisaras Algridas Šemeta.

Nauja apmokestinimo tvarka sėkmingai skinasi kelią - trečiadienį Europos parlamentarai ją svarstys, o ketvirtadienį jau balsuos, rašo „Lietuvos rytas“.

Jeigu jai būtų pritarta, o pereinamojo laikotarpio nenustatyta, tokiu atveju didžiulis kainų šuolis visos Europos laukia jau nuo 2013 metų.A.Šemeta mano, kad dabartinė tvarka, kai bioetanolis prilyginamas benzinui, o biodyzelinas - įprastam dyzelinui, yra neteisinga.„Europa dabar yra naftos kainų įkaitė. Jei ir toliau mokesčiais remsime naftos importą, kentėsime dėl naftos tiekėjų diktato“, - „Lietuvos rytui“ teigė komisaras A.Šemeta.

Todėl jis įsitikinęs, kad jo siūloma tvarka pakeis situaciją. Pasak jo, biodyzelinui ir bioetanoliui taikomi mokesčiai sumažėtų. Vokiečiai mano, kad tokiu būdu paprasčiausiai siekiama surinkti daugiau mokesčių.Vokiečiai apskaičiavo, kad lietuvio pasiūlymas jų šalies vairuotojams dyzelino litrą pabrangins 31 euro centu (1,07 lito). Tokia iniciatyva piktinasi tiek daugiausia dyzelinu varomus automobilius įsigiję vokiečiai, tiek šios šalies valdžia. Kai kurie europarlamentarai įspėja, kad tai pridarys milžiniškų nuostolių visai Europos automobilių pramonei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bronius

bronius portretas
Na tai būtų visiškas bankrotas, jeigu brangtų degalai. "Tvarkiečiai" siūlo mažinti akcizą, kad sumažinti degalų kainą, o A. Šemeta prigalvoja naujų mokesčių, kad kainas didinti. Gal galima būtų jį atšaukti iš užimamų pareigų?

Rolandas

Rolandas portretas
Kai žmogus nieko nesugeba , tai jis pasiūlo didinti mokesčius. Tokių mes turim ir Lietuvoj . O kas liečia Šemetą , tai Lietuva tikėjosi , kad juo pilnai atsikratė pasiūlydama į eurokomisarus , bet pasiorodo , kad jis ir ten gali pridergti.

joo

joo portretas
Nera nieko blogiau kaip durnius su iniciatyva.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių