A.Sekmokas: Japonijos bankai sutinka finansuoti naujos AE projektą

Japonijos finansų institucijos žada finansuoti naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje projektą, sako energetikos ministras. Arvydas Sekmokas žada visuomenei netrukus pateikti daugiau informacijos apie projektą.

„Mane informavo, kad buvo susitikimai (Lietuvos premjero - BNS) su Japonijos finansinėmis institucijomis -  JBIC (“Japanese Bank for International Cooperation„ - BNS) ir “Nexi„ (valstybinė Japonijos eksporto ir investicijų draudimo kompanija - BNS), kurios dar kartą patvirtino, kad tam projektui jos teiktų kreditavimą ir jis būtų labai palankus Lietuvai“, - interviu Žinių radijui sakė premjerą pavaduojantis A.Sekmokas.

Jis teigė, kad Lietuvos visuomenės palankumas naujos atominės projektui gali padidėti ateityje, nes dabar vyksta derybos, ir dalis informacijos apie projektą yra konfidenciali.

„Visiškai sutinku. Iš tikrųjų vyksta derybos ir dalis informacijos yra konfidenciali. Tačiau aš jau kalbėjau su Visagino atominės elektrinės vadovais ir prašiau, kad artimiausiu metu būtų parengtas komunikacijos planas, kaip t a informacija, kuri nėra konfidenciali, būtų viešinama, pristatoma tiek valstybės vadovams, Seimo nariams, tiek visuomenei“, - sakė energetikos ministras.

A.Sekmokas anksčiau yra sakęs sunkiai įsivaizduojantis naujos AE projekto įgyvendinimą be Japonijos bankų dalyvavimo.

Teigiama, kad 50-70 proc. iki 5 mlrd. eurų (17,3 mlrd. litų) bendros vertės naujos atominės projekto turėtų finansuoti Japonijos, JAV ir Europos bankai.

Lietuva tikisi, kad dalyvaujant strateginiam investuotojui bei Latvijos ir Estijos energetikos bendrovėms, atominė jėgainė bus pastatyta iki 2020 metų.

Premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujama delegacija šią savaitę lankėsi Japonijoje, ji ketvirtadienį grįžta į Lietuvą.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinėAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

AE

AE portretas
Raudonskūriams zombiams nereikia, jiems rusiška geriau.

tu

tu portretas
vistiek isvoks tuos pinigus lietuvos mafija seimas

1mam

1mam portretas
idiotui... Pirma referendumo reikia ir pamatytų tada, kad dauguma Lietuvos žmonių yra priueš AE statybą. Ar dabar neapsieiname be jos? Tik kvailiai mano, kad svetimi ateis pastatys elektrinę ir mes už skatikus ją naudosime, kiek lys... O kaštai, o atliekų ar išvežimas, ar saugojimas kiek kainuos... MANAU ČIA VYRIAUSYBĖS SAVIVALIAVIMAS. PIRMA REIKIA REFERENDUMO, AR MUMS REIKIA TOS AE, O PASKUI VESTI DERYBAS... VA, SU RINKIMAIS IR GALIMA ĮTRAUKTI KARTU REFERENDUMO KELETĄ KLAUSIMŲ... DĖL ATOMINĖS.E. STATYBOS. DĖL TEISMŲ PERTVARKOS. DĖL SEMŪNŲ SKAIČIAUS SUMAŽINIMO... KODĖL NE? VIENAS ĖJIMAS ŽMONĖMS BŪTŲ, O IR IKI RUDENS LAIKO YRA VISKĄ APGAVOTI IR PARUOŠTI.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių