A.Sekmokas iki Seimo rinkimų žada esminę šilumos ūkio reformą

Energetikos ministras iki naujų Seimo rinkimų šių metų rudenį žada pertvarkyti šalies šilumos ūkį. Arvydas Sekmokas pripažino, kad iki šiol šiai Vyriausybei nepavyko pertvarkyti šio ūkio ir sumažinti šilumos kainų vartotojams.

„Mūsų laukia dar vienas svarbus uždavinys - iki Seimo rinkimų esminė šilumos ūkio reforma. Mes tikrai einame į tai ir pavasario sesijai Seime einant į pabaigą, mes svarstysime esmines pataisas, kurios keistų tą situaciją“, - interviu radijui „Znad Wili“ sakė energetikos ministras.

Jis neatskleidė, kokie konkrečiai pakeitimai bus siūlomi, kad valdžiai pagaliau pavyktų iš esmės pertvarkyti šilumos ūkį.

Pasak A.Sekmoko, po to, kai „Vilniaus energijoje“ buvo atliktos kratos, įtariant įmonę šilumos tarifo didinimu, laikas imtis spręsti klausimus iš esmės.

„Prokuratūra pradėjo kratas “Vilniaus energijoje„ ir tos kratos susilaukė labai didelio atgarsio. Manau, kad prokuratūra be pakankamo pagrindo tokių veiksmų nedaro. Manau, yra parodyta, kad “Vilniaus energijos„ veikla yra nagrinėtina, reikia analizuoti, kodėl buvo tokios šilumos kainos ir reikia imtis ne kvotų klausimo, o esminės šilumos ūkio reformos“, - sakė A.Sekmokas.

Energetikos ministras teigė, kad Vilniaus valdžios siekis atšaukti remtinos elektros energijos gamybos apimtis iki 2015 metų ir nustatyti naujas kvotas termofikacinėms elektrinėms, nėra perspektyvus.

Anot A.Sekmoko, perspektyviau yra pertvarkyti visą šilumos ūkį.Energetikos ministerija bendrą visų termofikacijos elektrinių viešuosius interesus atitinkančias paslaugų (VIAP) kvotą 2012-iesiems sumažino 11,5 proc. iki 900 mln. kWh.

Iš termofikacinių elektrinių, kaip ir anksčiau, šiemet daugiausia remiamos elektros bus supirkta iš Vilniaus elektrinės - 356,91 mln. kWh (pernai - 457,1 mln.), kuri priklauso „Vilniaus energijai“.Anksčiau teigta, jog naujojo šilumos ūkio įstatymo tikslai yra esminis šilumos ūkio monopolijų panaikinimas, mažinant kainas už šildymą, statant biokuro katilines.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija antradienį pranešė, kad Energetikos ministerijos rengiamoje naujoje šilumos ūkio koncepcijoje yra pasiūlymas vasaros sezono metu karštą vandenį daugiabučiuose gaminti ne centralizuotai, o elektriniais boileriais.Vyriausybė ir šalies prezidentė nuolat kritikuoja Vilniaus valdžią dėl nesugebėjimo tvarkytis energetikos ūkyje, o merą Artūrą Zuoką - dėl jo interesų šiame versle.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, jog miesto šilumos ūkyje piktnaudžiaujama monopoline padėtimi, matomi „Icor“ grupės interesai, o didelė dalis atsakomybės dėl to tenka savivaldybei.Vilniaus termofikacijos elektrinė priklauso Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdomai „Vilniaus energijai“, kuri yra susijusi su koncernu „Icor“. (papildytas)papildymai visame teksteVilnius, gegužės 29 d. (BNS). Energetikos ministras iki naujų Seimo rinkimų šių metų rudenį žada pertvarkyti šalies šilumos ūkį. Arvydas Sekmokas pripažino, kad iki šiol šiai Vyriausybei nepavyko pertvarkyti šio ūkio ir sumažinti šilumos kainų vartotojams."Mūsų laukia dar vienas svarbus uždavinys - iki Seimo rinkimų esminė šilumos ūkio reforma.

Mes tikrai einame į tai ir pavasario sesijai Seime einant į pabaigą, mes svarstysime esmines pataisas, kurios keistų tą situaciją„, - interviu radijui “Znad Wili„ sakė energetikos ministras.Jis neatskleidė, kokie konkrečiai pakeitimai bus siūlomi, kad valdžiai pagaliau pavyktų iš esmės pertvarkyti šilumos ūkį.Pasak A.Sekmoko, po to, kai “Vilniaus energijoje" buvo atliktos kratos, įtariant įmonę šilumos tarifo didinimu, laikas imtis spręsti klausimus iš esmės.

„Prokuratūra pradėjo kratas “Vilniaus energijoje„ ir tos kratos susilaukė labai didelio atgarsio. Manau, kad prokuratūra be pakankamo pagrindo tokių veiksmų nedaro. Manau, yra parodyta, kad “Vilniaus energijos„ veikla yra nagrinėtina, reikia analizuoti, kodėl buvo tokios šilumos kainos ir reikia imtis ne kvotų klausimo, o esminės šilumos ūkio reformos“, - sakė A.Sekmokas.

Energetikos ministras teigė, kad Vilniaus valdžios siekis atšaukti remtinos elektros energijos gamybos apimtis iki 2015 metų ir nustatyti naujas kvotas termofikacinėms elektrinėms, nėra perspektyvus. Anot A.Sekmoko, perspektyviau yra pertvarkyti visą šilumos ūkį.

Energetikos ministerija bendrą visų termofikacijos elektrinių viešuosius interesus atitinkančias paslaugų (VIAP) kvotą 2012-iesiems sumažino 11,5 proc. iki 900 mln. kWh. Iš termofikacinių elektrinių, kaip ir anksčiau, šiemet daugiausia remiamos elektros bus supirkta iš Vilniaus elektrinės - 356,91 mln. kWh (pernai - 457,1 mln.), kuri priklauso „Vilniaus energijai“.

Anksčiau teigta, jog naujojo šilumos ūkio įstatymo tikslai yra esminis šilumos ūkio monopolijų panaikinimas, mažinant kainas už šildymą, statant biokuro katilines.Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija antradienį pranešė, kad Energetikos ministerijos rengiamoje naujoje šilumos ūkio koncepcijoje yra pasiūlymas vasaros sezono metu karštą vandenį daugiabučiuose gaminti ne centralizuotai, o elektriniais boileriais.Vyriausybė ir šalies prezidentė nuolat kritikuoja Vilniaus valdžią dėl nesugebėjimo tvarkytis energetikos ūkyje, o merą Artūrą Zuoką - dėl jo interesų šiame versle.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, jog miesto šilumos ūkyje piktnaudžiaujama monopoline padėtimi, matomi „Icor“ grupės interesai, o didelė dalis atsakomybės dėl to tenka savivaldybei.Vilniaus termofikacijos elektrinė priklauso Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdomai „Vilniaus energijai“, kuri yra susijusi su koncernu „Icor“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kainos

Kainos portretas
Gyventojai sumokės ir šilumos ūkio išlaikymo išlaidas pervasarą.Aišku, kadpigiau nebus šildyti vandenį el.boileriais:

666

666 portretas
matau aš jo darbus pagal dujų terminalą , atominę elektrinę , tai kenkt šaliai , labai idomu kokia dar afera prigalvos .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių