Artėja antroji pakuotės brangimo banga

  • Teksto dydis:

Nuo metų pradžios kartono žaliava pabrango maždaug 20 proc., o vėliau - ir pakuotė. Spalį prognozuojama dar viena brangimo banga.

Rinkos dalyviai kalba, kad dabar - popieriaus pramonės aukso amžius, kuris turėtų trukti ir ateinančius metus, rašo „Verslo žinios“.

Spausdintos pakuotės gamybos bendrovės „Grafobal Vilnius“ generalinis direktorius Egidijus Razmus sako, kad šiais metais apie 10-15 proc. pabrango iš makulatūros gaminamas kartonas ir prognozuojama, kad iki metų pabaigos jis brangs dar sykį.

„Popierius paprastai gaminamas į sandėlį, jis - biržinė prekė. Ir kai tik atsargos sumažėja, kaina kyla. Prieš metų pabaigą turėtų būti dar viena pabrangimo banga. Apie pigimą kol kas nėra kalbos - atsargos dar neatkurtos, visa pasaulio ekonomika paaugo, o keli augimo procentai kelia ir pakuotės poreikį. Tad kol paklausa didėja, popierius nepigs, nebent 2019 metais padėtis pasikeis Kinijoje“, - sako gofruotojo kartono pakuočių gamybos bendrovės „Smurfit Kappa Baltic“ generalinis direktorius Rolandas Vainutis.


Šiame straipsnyje: pakuotėKartonaspopierius

NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel

kodel portretas
praneskit tautai kas atpigs nes viskas tik brangsta

Tabletė

Tabletė portretas
Žinote į ką įpokuoja internetinį užsakymą Eurovaistinė? Maža tūbelė tepalo įpokuota į 21x18x10 cm dydžio storo kartono dėžę. Įdomu, kiek medžių reikia nupjauti, kad įpokuoti visus vienos dienos užsakymus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių