Ar naudotis elektrine virykle nebeapsimoka?

  • Teksto dydis:

Elektrinę viryklę namuose turintys ir dėl to galėję mokėti mažesnį tarifą už elektrą gyventojai lieka be šios galimybės. „Energijos skirstymo operatorius“ neseniai pranešė (ESO), jog bus atsisakoma „Elektrinės viryklės“ plano, nes tai – atgyvena.

ESO Visuomeninio tiekėjo departamento direktorius Ramūnas Kiaulėnas teigia, kad turėti dar prieš nepriklausomybės atkūrimą sugalvotą „Elektrinės viryklės“ planą nebėra pagrindo.

„Tam tikri daugiabučiai buvo pastatyti neįvedus dujų tiekimo ir natūraliai tas prietaisas [elektrinė viryklė – LRT.lt] buvo išeitis maistą gaminti namuose. <...> Dabar elektrinė viryklė jau nebėra tas išskirtinis prietaisas, kuris nulemtų namų ūkio didesnį elektros suvartojimą“, – sako R. Kiaulėnas.

„Elektrinės viryklės“ planas bus naikinamas nuo kitų metų, bet jau šiais metais yra suvienodinti vienos laiko zonos „Standartinio“ ir „Elektrinės viryklės“ planų tarifai (0,114 eur/kWh).

Anot ESO atstovo, šį planą naudoja apie 15 proc. buitinių vartotojų, jis daugiau paplitęs didžiuosiuose šalies miestuose, o kitose vietovėse labiau populiaresnės dujos.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dujinės plytelės neekologiškos (degina orą), o dabartiniai elektros prietaisai kur kas ekonomiškesni nei tuomet kai juos mums primetinėjo.

Birutė

Birutė portretas
Anonimas galėtų patarti kaip daugiabutyje įtalpinti krosnį ar į butą įsivesti dujas jei jų name nėra.

skurdas

skurdas portretas
tuojau pakels maisto kainas iki tokiu aukstumu kad nei elektrines nei dujines vyrykles nereiks jos bus naudojamos tik svenciu metu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių