Ar itin draugiški santykiai darbe kenkia produktyvumui?

  • Teksto dydis:

Neseniai atliktame tyrime buvo aiškinamasi, kokią įtaką darbo produktyvumui turi darbuotojų tarpusavio santykiai. Net 87 proc. tyrimo respondentų nurodė, kad draugiški santykiai su kolegomis teigiamai veikia produktyvumą. Tačiau 10 proc. tyrimo dalyvių nemato jokios tarpusavio santykių įtakos darbo našumui.

„Įdomioji dalis yra tie 3 proc., kurie mano, kad itin draugiški santykiai netgi kenkia produktyvumui. Jie užsiima pašaline veikla daug daugiau nei tikruoju darbu. Jie mezga ryšius, daug bendrauja, užsiima plepalais, per ilgai užtrunka virtuvėlėje, sunku susidėlioti užduotis, kažko pareikalauti arba susitarti, nes santykiai yra tokie draugiški, kad net nepatogu prašyti padėti, padaryti“, – tyrimo rezultatais dalijasi personalo atrankos specialistė Rita Karavaitienė.

Tyrimo rezultatai atskleidžia, kad 40 proc. darbuotojų turi geriausią draugą darbe. Lygiai tiek pat artimo draugo darbe neturi, o 20 proc. yra visiškai kategoriški – „darbe reikia dirbti, o ne megzti draugystes“. Pašnekovės manymu, tai nėra teigiamas dalykas, nes ryšių su kolegomis nenorintys užmegzti darbuotojai rizikuoja tapti kolektyvo atstumtaisiais.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių