Ar atsiklausti tautos dėl euro?

Šią savaitę užvirė diskusijos tarp „Tvarkos ir teisingumo“ partijos bei socialdemokratų dėl referendumo euro įvedimo klausimu.

Tvarkiečiai su europarlamentaru Rolandu Paksu priešakyje per savo partijos suvažiavimą nusprendė, kad tokios svarbos klausimai, kaip euro įvedimas, privalo būti sprendžiami tautos. Nors R. Paksas tikino, kad jo partijoje už eurą yra pasisakančių ne tik „prieš“, bet ir „už“, politikai tautos bijoti neturėtų.

„Mes sakome, kad būdas, kokiu reikėtų pakeisti valiutą, turėtų būti referendumas. Tai suvienytų valstybę, žmonės matytų, kad jie yra reikalingi, kad jų nuomonės yra paisoma. Ir man atrodo, kad pats geriausias sprendimas, kad žmonės priimtų tai, kaip savo sprendimą, būtų referendumas“, - įsitikinęs R. Paksas.

Tačiau socialdemokratai tokį siekį laiko nesąmoningu ir tikina, kad tauta jau savaime viską nusprendė dar balsuodama referendume dėl stojimo į pačią ES.

„Litas yra visiems lietuviams brangus, bet Lietuvai apsisprendus stoti į ES ir pasinaudojus visomis jos galimybėmis, mes balsavome dėl stojimo. Ir stojimo sutartyje taip pat įrašytas euro įvedimas. Taip pat dėl euro įvedimo yra apsisprendusi valdančioji dauguma ir vyriausybė“, - pasipriešinimą referendumo idėjai argumentavo vienas socialdemokratų lyderiu, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

J. Olekas taip pat atrėmė R. Pakso argumentą, kad tauta dar yra nepakankamai informuota dėl ateities įvedus eurą. Pasak jo, tie politikai, kurie taip kalba, ir neorganizuojant referendumo turi visas galimybes bendrauti su tauta ir jiems atsakyti į rūpimus klausimus.

Kaip manote, ar būtina surengti referendumą, kad tauta pareikštų savo nuomonę dėl lito pakeitimo euru?



NAUJAUSI KOMENTARAI

runkelis

runkelis portretas
eurui ne ,ne ir dar karta ne.

iinfo

iinfo portretas
Naikinant litą, naikinama valstybė LIETUVA. Todėl sakom eurui ne
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių