Aptarė žiniasklaidos padėtį Lietuvoje: laikraštis susiduria su daugybe problemų

Lietuvoje pirmadienį švenčiama Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Kalbėdama apie žiniasklaidos padėtį, LRT RADIJO laidos „Pin kodas“ vedėja Jurgita Čeponytė teigia, kad nors žiniasklaidos verslas yra pelningas ir žiniasklaidos priemonių pajamos kartais skaičiuojamos net milijonais ar milijardais, tačiau Lietuvoje padėtis yra kur kas niūresnė.

„Yra vos išgyvenančių žiniasklaidos priemonių, bet yra ir tokių, kurioms galima ir pavydėti. (...) Didžiausios žiniasklaidos pajamos yra iš reklamos. Kiek jos nusigriebi tos grietinėlės iš reklamdavių, taip gerai ir gyvensi. Pagrindinis nugalėtojas jau kelerius metus yra „Alphabet“. Pernai uždirbo 60 mlrd. dolerių vien iš reklamos“, – pasakoja J. Čeponytė.

Tiesa, kalbant apie įtaką žiniasklaidai, pašnekovė išskiria „Facebook“.

„Facebook“ daugiau nei 11 mlrd. dolerių pajamų iš reklamos. Didžiausias laimėtojas dėl to, nes žmonės pradėjo žiūrėti ir skaityti naujienas mobiliuosiuose įrenginiuose. Tai pajutusi „Facebook“ suprato, kad per tai galima pritraukti labai daug reklamos pinigų, 63 proc. išaugo pajamos iš reklamos“, – teigia laidos pašnekovė.

Nors didžiosios kompanijos tiesiog maudosi piniguose, tačiau Lietuvoje, ypač regionuose, padėtis prastesnė.

„Laikraštis nemirė, bet susiduria su daugybe problemų. Lietuvoje regioninė žiniasklaida skaičiuoja kiekvieną centą, galvoja, kaip čia išgyventi, kai turi 1–2 rašančius žurnalistus. Didžiąją dalį laikraščio užimą skelbimai, savivaldybės informacija, nes nėra daugiau už ką gyventi“, – padėtį apibendrina J. Čeponytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininke

Pensininke portretas
Tiriamosios zurnalistikos zurnalistai nera valstybes vadovu pageidaujami , o jei kuri bando atskleisti tikra tiesa , tai susidorojama su vedama laida. Aplamai musu valstybes laiudis : nors kuola tasyk ant galvos, jiems nera idomu, jie absoliciai APOLTISKI ir dauguma aklai garbina konservatorius, lyg jie atnesa gerove, kuria is tikruju sunaikino praskolindami valstybe brangiomis paskolomis, duju laivu ir pan.

Asilai

Asilai portretas
nenori dirbti visuomenei ir net paprasčiausiai dirbti(susirenka a'lia naujienas iš interneto niekur nevažinėdami ir faktais vietose nesidomėdami), pataikauja valdžiai, oligarxiniam verslui ir bankų karteliams, puola bejėgius eilinius piliečius, nėra jokios tiriamosios žurnalistikos..Kokio hujaus aš skaitysiu jūsų portalus ar pirksiu laikraštį?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių