Apribota „Laikinosios sostinės kredito“ veikla, nušalinta vadovybė

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba, įvertinusi kredito unijos „Laikinosios sostinės kreditas“ inspektavimo rezultatus, nusprendė apriboti kredito unijos priimamų indėlių palūkanų normas ir skolinimo sandorių su kredito unijos nariais fiziniais asmenimis sumą. Taip pat nutarta nušalinti nuo pareigų kredito unijos administracijos vadovą ir valdybos pirmininką.

Taikyti tokios poveikio priemones nuspręsta inspektavimo metu įsitikinus, jog kredito unijos vadovas, eidamas administracijos vadovo ir valdybos pirmininko pareigas, neužtikrino, kad kredito unija vykdytų Lietuvos banko duotus raštiškus nurodymus, o kredito unijos veikla atitiktų teisės aktų reikalavimus, teigiama Lietuvos banko pranešime.

Be to, kredito unija, didesnėmis negu vidutinės rinkoje terminuotųjų indėlių metinėmis palūkanų normomis priimdama indėlius iš neprofesionalių rinkos dalyvių, siekė pritraukti kuo daugiau lėšų, kurios vėliau buvo investuojamos į rizikingus aktyvus, tinkamai neįvertinus prisiimamos kredito rizikos ir neturint pakankamai kapitalo galimiems nuostoliams dengti.

„Skirta griežta poveikio priemonė, kuri, tikimės, privers kredito uniją sustabdyti pernelyg rizikingą veiklos plėtrą, sumažinti rizikingų aktyvų apimtį ir atsakingai vykdyti Lietuvos banko duotus nurodymus“, – sprendimą komentavo Priežiūros tarnybos vadovas Vytautas Valvonis.

Jo teigimu, „sprendimu siekta užtikrinti saugią ir patikimą unijos veiklą. Taip pat atsižvelgta į tai, kad kredito unijai „Laikinosios sostinės kreditas“ jau ir anksčiau buvo duoti aiškūs rašytiniai nurodymai, tačiau, deja, ankstesnės „įtikinėjimo“ priemonės reikiamo poveikio nepadarė.“

V. Valvonis pabrėžia, kad poveikio priemonių, kuriomis siekiama užtikrinti, kad būtų laikomasi kredito unijų veiklą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų, taikymas neturėtų daryti neigiamos įtakos nei minėtos kredito unijos stabilumui, nei juolab šalies kredito unijų sistemos patikimumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
negana kubilam SNORO,tai nusitaike i kredito unijas,greiciau tie rinkimai,o tai tie kubilai galutinai damus Lietuva

hmm

hmm portretas
ner ko stebetis kas moka didziausias palukanas tas vilioja pinigus ir nesuprantanciu zmoniu ir investuoja bet kur su milziniska rizika, o kai pinigu nebelieka tada kruvos verkenciu pensininku ir prapuole milijonai

raimundas

raimundas portretas
Palūkanu rinka "sintetinė"-400 metų.Ekonomika ne mokslas! Unija teisi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių