Apklausa: VAE šalininkų ir priešininkų yra beveik po lygiai

Lietuvos gyventojai beveik po lygiai pasidalijo į palaikančius ir nepalaikančius naujos atominės elektrinės (AE) statybos, rodo Kauno rinkos tyrimų bendrovės „Factus“ apklausa.45,7 proc. visų apklaustųjų pritarė naujos Visagino atominės elektrinės statybai, o nepritariančiųjų yra 46,6 proc., dar 7,7 proc. gyventojų nežino arba neturi nuomonės.

Visiškai pritariančiųjų elektrinės statybai buvo 28,9 proc., visiškai nepritariančiųjų – 33,5 proc. Tuo tarpu gyventojų, kurie labiau linkę pritarti statybai, buvo 16,8 proc., o linkusių labiau nepritarti – 13,1 proc., pranešė „Factus“.Kas yra šios apklausos užsakovas - neskelbiama.„Factus“ kovo pabaigoje – balandžio pradžioje atliko 1076 gyventojų klausė, ar reikia statyti naują atominę elektrinę.

Žaliosios politikos instituto užsakymu gegužę atlikta tyrimų bendrovės „Vilmorus“ apklausa, parodė, kad beveik du trečdaliai - 65 proc. - gyventojų nepritaria naujos atominės elektrinės statyboms, už ją pasisako 21,5 proc., o 13,5 proc. respodentų nurodė neturintys nuomonės.Ši apklausa parodė, kad Lietuvos gyventojų nuomonės nuo 1989 metų, kai šalyje buvo atlikta pirmoji apklausa apie atominę elektrinę, pasikeitė beveik radikaliai.

Portalas iq.lt rašė, kad Lietuvoje 1989 metais pirmą kartą atlikus apklausą apie Ignalinos atominės elektrinės (IAE) reikalingumą, respondentai pasisakė teigiamai – nepaisant to, kad prieš trejus metus virš šalies buvo praslinkęs Černobylio debesis, o žaliųjų judėjimas anuomet šalyje buvo, ko gero, stipriausias per visą savo gyvavimo laiką.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinėVisagino AE

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
durnyne apklausas dare ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių