Apklausa: šildymo kainas lemia Vyriausybė, energetiniai ištekliai

Lietuvos gyventojai mano, kad šildymo kainas lemia Vyriausybė, energetinių išteklių kaina ir šilumos tiekimo įmonių administravimo įkainiai, rodo BNS užsakymu tyrimų bendrovės „Rait“ atlikta apklausa.

Apklausos duomenimis, 27 proc. gyventojų mano, kad šilumos kainos labiausiai priklauso nuo Vyriausybės, 26 proc. - nuo energetinių išteklių kainos, 21 proc. - nuo šilumos tiekėjų paslaugų įkainių.

12 proc. apklaustųjų teigė, kad didžiausios įtakos šilumos kainai turi savivaldybės, 9 proc. - nerenovuoti būstai. 2 proc. gyventojų nurodė kitus veiksnius, pavyzdžiui, monopolį šilumos tiekimo sektoriuje paminėjo vos 0,5 proc. apklausos dalyvių, o 3 proc. į klausimą neatsakė.

„Rait“ vasario 6-14 dienomis apklausė 1008 šalies gyventojus nuo 15 iki 74 metų.


Šiame straipsnyje: šildymasšilumos kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
kiek nulups uz kova?Juk jis zymiai saltesnis Lietuvoje , nei Australijoje.O kokia daugiau priezasti besugalvoti?

ir

ir portretas
lietuviskas godumas

Kostas

Kostas portretas
Vienareikšmiškai, kainos kyla tik dėl šilumos monopolio begalinio godumo, vyriausybės pritarimu daugiabučių gyventojus padarius beteisiais įkaitais, kurie priversti kęsti sovietinio palikimo jungą, atsiskaitant už tiekiamą produktą kolektyviai, nepriklausomai nuo sunaudoto produkto kiekio. Kol galios kolektyvizmo dvasia, tol kainos bus keliamos ir jokios renovacijos negelbės. Ir tik individuali apskaita ar atsijungimas nuo kolektyvinio marazmo parodys tikrąją šilumos suvartojimo kainą, tačiau to daryti tikrai neleis vyriausybės potvarkiai, nes tai niekam, išskyrus vargšus tautiečius, nenaudinga.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių