Apklausa: nemėgstamos profesijos nekeičia, nes bijo prarasti stabilumą

Vos daugiau nei pusė apklaustųjų yra patenkinti pasirinkta profesija ir esama darboviete. Kas šeštas norėtų visai kitos specialybės. Pagrindinė priežastis, kodėl žmonės nesiryžta keisti nemėgstamos profesijos – baimė prarasti finansinį stabilumą. Tokius rezultatus atskleidė profesinės savanorystės projekto „Kam to reikia?!“ inicijuota apklausa.

Pasirinkta profesija ir darboviete visiškai patenkintas tik kas antras apklausos dalyvis – 53 proc. respondentų šiuo metu nieko nekeistų savo gyvenime. Beveik trečdalis (31 proc.) norėtų kitos darbo vietos, o 16 proc. rinktųsi visai kitą profesiją.

Beveik pusė (48 proc.) apklaustųjų teigia, jog finansinio stabilumo praradimas yra pagrindinė priežastis, dėl kurios jie nesiryžta keisti nemėgstamos profesijos. Kiti dažniausiai minimi argumentai buvo žmonių įsitikimas, jog jau per vėlu keisti profesinę sritį (17 proc.), nežinojimas kuo užsiimti gyvenime (16 proc.) arba tiesiog pokyčių baimė (13 proc.). 5 proc. respondentų mano, kad daugelį sulaiko reikalavimas įgyti papildomą išsilavinimą.

Apklausa pateikė ir optimistinių rezultatų – didesnė dalis lietuvių teigė mėgstantys savo darbą. Tai patvirtino 66 proc. respondentų. Trečdalis visgi atsakė, jog ne visuomet yra patenkinti, o 2 proc. prisipažino negalintys pakęsti savo darbo.

Tyrimas parodė, kad tik 45 proc. iš 439 respondentų šiuo metu dirba pagal įgytą specialybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu  portretas
ira tokia profesija lindimas i uzpakali be muilo ir melavimas tai t6oki nesiryzta keisti profesijos

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje   portretas
Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes stebuklingai brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų vaikai (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Rudenį, rinkimuose į seimą reikia atsikratyti visų politinių gaujų, kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių