Apklausa: 65 proc. šalies gyventojų nepritaria naujos AE statyboms

Beveik du trečdaliai - 65 proc. - Lietuvos gyventojų nepritaria naujos atominės elektrinės (AE) Visagine statyboms, rodo Žaliosios politikos instituto užsakymu atlikta apklausa.

Apklausos, kurią atlikto tyrimų bendrovė „Vilmorus“, duomenimis, už naujos branduolinės jėgainės statybas pasisako 21,5 proc. apklaustųjų, tuo tarpu 13,5 proc. respodentų nurodė neturintys nuomonės, teigiama tyrimo ataskaitoje.

80,6 proc. apklaustųjų teigė manantys, kad naujos AE statyba padidins Lietuvos skolą.

Maždaug penktadalis respondentų nurodė, kad AE gali būti saugi, tuo tarpu 62,9 proc. mano, kad AE gali būti nesaugi.70,6 proc. respondentų teigė, jog rinktųsi alternatyvią energiją ir norėtų, kad Vyriausybė vietoje atominės energetikos investuotų į biokuro katilines rajonuose, kurios gamintų ir elektrą ir šilumą.

Tyrimų bendrovė „Vilmorus“ gegužės 3-15 dienomis apklausė 1005 Lietuvos gyventojus.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinėVisagino AE

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kuomet "Žalioji politika" užsako apklausą, negalima tikėtis teisingų rezultatų :)

Giedrius

Giedrius portretas
Gali ir 90 % nepritarti politikams tai neidomu jie pas mus dievai daro ka nori .

Neblogai

Neblogai  portretas
padirbėjo" žalieji","Tvarka bus","Darbas partija",Paleckiuko"Frontas", ir kitos rusų finansuojamos partijos bei visuomeniniai judėjimai.Neblogai užmokėjo,kad skleistų neigiamą informaciją apie Visagino AE.Kacapam mūsų elektrinė labai nepatogi,nes Lietuva nepirks elektros iš Kaliningrado AE.Akademikas Vilemas net susiriesdamas viduriuoja,kaip blogai bus Lietuvai,jei pasistatys AE,kokia ji bus nuostolinga.Bet kažkodėl kaimynai stato ir dėl nuostolio neaimanuoja.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių