Apdovanotos pažangiausios Lietuvos įmonės

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Prezidentūroje įvyko „Žinių ekonomikos įmonės 2016“ renginys, kuriame buvo įteikti apdovanojimai labiausiai nusipelniusioms, žinioms imlioms įmonėms.

Prezidentės globojamas renginys per 13 metų šalies įmonėms ir nusipelniusiems asmenims suteikė daugiau nei 50 apdovanojimų.

Žinių ekonomikos forumo tarybos narys, rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas teigė, kad tokiais apdovanojimais norisi atkreipti visos visuomenės dėmesį: „Šios įmonės apdovanotos už platų spektrą veiklų − visuomenei naudingą bendradarbiavimą su mokslo įstaigomis, tarptautinių tinklų mezgimą, kuris naudingas Lietuvai, šiuolaikinių tyrimo metodų, kūrybinių technologinių procesų taikymą, už inovacijų, žinių ir ekonomikos plėtrą Lietuvoje, jos vardo garsinimą pasaulyje. Kai kurios iš apdovanotų įmonių, jau veikia ne vieną dešimtmetį, kai kurios – susikūrusios vos prieš kelis metus, bet pasiekusios įspūdingų rezultatų. Visos jos vertos Lietuvos pasididžiavimo, tad norisi jas paskatinti veikti toliau.“

Už netradicinį požiūrį ir pasiektą proveržį kuriant unikalius sprendimus, pažangiausia aukštųjų technologijų sektoriaus įmone buvo apdovanota UAB „ELINVISION". Įmonė sukūrė unikalų lazerinį skenavimo algoritmą, kuris, pasak įmonės atstovų, visiškai pakeis mūsų supratimą apie avalynės pirkimą.

Už mokslu grįstą aukštos pridėtinės vertės paslaugų teikimą ir tarptautiškumo puoselėjimą pažangiausia paslaugų sektoriaus įmone pripažinta UAB „Biomapas“. Įmonė tiesiogiai dalyvauja naujų, inovatyvių vaistų kūrimo procese nuo ankstyvųjų fazių klinikinių tyrimų iki kol vaistas pasiekia tikslines rinkas.

Už tikslingą išteklių optimizavimą ir modernios krypties pasirinkimą tradicinėje pramonėje apdovanota pažangiausia tradicinės pramonės įmonė UAB „Lietuvos energija“. Sujungus bendroves („Lietuvos dujos“ ir LESTO į ESO) Lietuvos gyventojams bei verslui siūlomos naujos išmanios paslaugos, tuo didinant visos šalies ekonomikos konkurencingumą.

Už sparčią plėtrą ir galimybę klientams įgyvendinti idėjas greitai, įrodant, kad nieko nėra nepasiekiamo, kaip „Sėkmingiausia jauna aukštųjų technologijų įmonė 2015" apdovanota UAB „3D Prototipai“. Įmonė yra viena pirmųjų Lietuvoje, kuri užsiima prototipų gamyba, siūlo unikalius 3D spausdinimo ir projektavimo sprendimus iš metalo ar plastiko.

„Inovacijų švyturys" – už motyvaciją veikti Lietuvos labui, bendradarbiavimo tinklų kūrimą, talentų ir investicijų pritraukimą bei inovatyvių idėjų puoselėjimą apdovanotas Martynas Gudonavičius (TRAFI vadovas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių