Anykščių rajone daugėja sėkmingo verslo istorijų

  • Teksto dydis:

Pastaraisiais metais Anykščių rajone auga investicijos ir mažėja nedarbas. Patys didžiausi darbdaviai rajone – verslininkai Audrius ir Valdemaras Juškos. Per keliolika metų jų smulkusis ūkis išaugo į stambų daržovių auginimo verslą. Plečiasi medienos perdirbimo ir paslaugų bei aptarnavimo įmonių veikla.

Pagal naujausias technologijas įrengtuose šiltnamiuose per savaitę priskinama iki 200 tonų agurkų ir pomidorų. 70 proc. derliaus realizuojama Lietuvoje, 30 proc. – eksportuojama į kaimynines šalis.

„Šiemet agurkai yra pigesni negu praeitais metais, ir tos kainos kokias 3–4 savaites būna aukštesnės, kada pirmi lietuviški agurkai atsiranda, bet paskui labai greitai susivienodina su lenkiškomis, olandiškomis“, – pasakoja verslininkas V. Juška.

Daržovių augintojai sako, kad galėtų skinti ir tris derlius, jei vyriausybė, kaip Skandinavijos šalyse, suteiktų lengvatą elektros energijai. Esą tuomet būtų lengviau konkuruoti su atvežtine produkcija. Tačiau sukurtos naujos darbo vietos džiugina vietos valdžią, čia dirba beveik 200 žmonių.

Pasak Anykščių rajono vicemero Sigučio Obelevičiaus, per trejus metus nedarbas Anykščiuose sumažėjo keliais procentais, nes kai kurios įmonės plečia savo veiklą. Smulkiajam verslui teikiama parama, pavyzdžiui, jei verslininkai įkuria ne mažiau kaip dešimt darbo vietų – trejiems metams atleidžiami nuo turto ir žemės mokesčių. 

Daugiau apie investicijas Anykščių rajone – Zinaidos Paškevičienės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių