Antstoliai negaus atlygio už mažų skolų išieškojimą

  • Teksto dydis:

Už nedidelių skolų išieškojimą antstolis negaus atlygio, penktadienį sutarta teisingumo ministrės Mildos Vainiutės ir Antstolių rūmų pirmininkės Ingos Karalienės susitikime.

„Procedūros kainuos gerokai mažiau, nes nelieka atlygio. (...) Atlygis yra viena iš sudedamųjų vykdymo išlaidų dalių, yra procedūros, už kurias reikia mokėti, jei namoka valstybė, turi susimokėti pats skolingas žmogus“, – BNS sakė Antstolių rūmų atstovė spaudai Dora Petkauskaitė.

Nedidele skola bus laikoma skola iki 100 eurų (buvo iki 57 eurų). Pasak Teisingumo ministerijos, būtinos vykdymo išlaidos kartu su antstolio atlyginimu atskirais atvejais siekdavo iki 160 eurų ir gerokai viršydavo pačią skolą.

„Reikia plačiau taikyti atsakingos ir sąžiningos skolų administravimo politikos principus. Neproporcingai didelis atlygis antstoliui už pradelstos nedidelės piniginės skolos išieškojimą kelia pagrįstą visuomenės pasipiktinimą ir neretai tampa nepakeliama finansine našta, ypač mažas pajamas gaunantiems asmenims“, – ministerijos pranešime teigia M.Vainiutė.

Skolos iki 100 eurų sudaro beveik pusę priverstine tvarka išieškomų skolų.

Anot ministerijos, susitikime taip pat buvo aptarta, kaip mažinti biurokratinę naštą antstolių veikloje ir patikimai saugoti jų turimus gyventojų duomenis. Iš viso antstolių žinioje yra 1,5 mln. bylų. Šiam tikslui bus sukurta darbo grupė, parengsianti konkrečius pasiūlymus, kaip užtikrinti antstolių informacinės sistemos (AIS) saugumą ir funkcionalumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Durnei

Durnei portretas
o iš ko kontoras tada išlaikyti?

Tau užuojauta

Tau užuojauta portretas
Vaistai baigės?

UZUOJAUTA

UZUOJAUTA portretas
jums antstoliai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių