Antradienį bus skelbiamas VMI vadovo konkursas

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija Valstybės tarnybos departamentui (VTD) pateikė prašymą skelbti konkursą Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pareigoms užimti. VTD konkursą ketina paskelbti antradienį.

„Naujojo VMI vadovo laukia daug darbų ir iššūkių. Ieškome kandidato, gerbiančio ir įstatymus, ir žmones. Turinčio tvirtus vertybinius pamatus, siekiančio skaidrumo, atvirumo, bendradarbiavimo su visuomene. Ir svarbiausia – sieksiančio naudos Lietuvai“, - pranešime spaudai sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Papildomos informacijos ministerija ketina pateikti artimiausiu metu, kai VTD paskelbs konkursą.

VTD Atrankų skyriaus patarėjas Arvydas Kazlauskas BNS teigė, jog departamentas ketina antradienį paskelbti VMI viršininko konkursą.

Buvęs VMI vadovas Dainoras Bradauskas už šiurkščius tarnybinius pažeidimus iš pareigų atleistas sausio 20 dieną. Atleidus D.Bradauską, laikinai VMI vadovauja viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.

Tuomet V.Šapoka teigė, kad D.Bradausko nutekinta informacija kenkė koncernų „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekybos“ mokestiniams tyrimams. Finansų ministras teigė, kad susitikdamas su koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, D.Bradauskas informuodavo apie koncerno bei VP grupės įmonių mokestinių tyrimų eigą.

Finansų ministerijos komisija nustatė, kad D.Bradauskas savo veiksmais menkino VMI autoritetą, diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, sukūrė išskirtines sąlygas konkrečiam mokesčių mokėtojui, pažeidė mokesčių mokėtojų lygybės principą. Be to, ministerijos teigimu, D.Bradauskas pažeidimus darė tyčia, aiškiai suvokdamas jų pavojingumą ir pasekmes, bei siekė asmeninės naudos.

D.Bradauskas finansų ministro sprendimą atleisti jį iš inspekcijos viršininko pareigų yra apskundęs Vilniaus apygardos administraciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių