Antikorupcijos komisija tirs galimą A. Skardžiaus interesų konfliktą

Seimo Antikorupcijos komisija tirs Ekonomikos komiteto ir Energetikos komisijos nario socialdemokrato Artūros Skardžiaus veiklą ir galimą interesų konfliktą.

Už tai ketvirtadienį balsavo 91 parlamentaras, prieš ir susilaikiusių nebuvo.

Tokio pavedimo Antikorupcijos komisijai paprašė 37 Seimo nariai. Seimas komisijai suteikė laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimus. 

Naujienų portalas 15min.lt praėjusią savaitę pranešė, kad A. Skardžiaus  šeima gauna pajamų iš vėjo energetikos vystytojų, o politikas rengia įstatymų pataisas, susijusias su atsinaujinančiais energijos šaltiniais.

Portalo teigimu, 7-os 2,3 megavato galios jėgainių parką Šilutės rajone, Čiūtelių kaime valdo 2005-aisiais „Lietuvos energijos“ skelbtą konkursą laimėjusi „Naujoji energija“, ji nuomojasi sklypus iš bendrovės „Renovacijos partneriai“, o ši - iš vietos gyventojų, įskaitant ir A. Skardžiaus šeimą. Per metus už beveik 27 hektarų sklypo nuomą ji gauna 24 tūkst. eurų.

Portalo teigimu, A. Skardžiaus gaunama suma yra 12-28 kartus didesnė nei greta esančių sklypų savininkų.

Parlamentaras tikina, kad jo veikla Seime niekaip nesikerta su šiomis pajamomis, nes jis tik nuomoja žemę. Tačiau portalas nurodo, kad nuo 2012 metų A. Skardžius dalyvavo Seime rengiant mažiausiai penkis teisės aktus, susijusius su elektros energija ir atsinaujinančiais ištekliais, pateikė mažiausiai aštuonis pasiūlymus, susijusius su šia sritimi.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko jam nepadarysit

Nieko jam nepadarysit portretas
Pinigas tyli, pinigas kalba...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių