Ant vyriausybės stalo – visuotinis „pagalvės“ mokestis

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija siūlo rinkti „pagalvės“ mokestį ne tik kurortuose, bet ir kituose miestuose.Skaičiuojama, kad, pavyzdžiui, Vilniuje nustačius 0,58 euro (2 litų) rinkliavą, miestas gautų papildomai beveik 580 tūkst. eurų (2 mln. litų) pajamų per metus.

Ministerijos siūlymą Vyriausybė svarstys trečiadienį. Jei bus pritarta Seimo nario Juro Poželos pasiūlytiems Rinkliavų įstatymo pasikeitimams, visos savivaldybės galės nustatyti vietos rinkliavą iš turistų.

„Siūlomos vietinės rinkliavos įvedimas būtų svarbus turizmo plėtojimo įrankis savivaldybėms, kuris itin aktualus Lietuvos didiesiems miestams - Vilniui, Kaunui, Klaipėdai, investuojantiems nemažas lėšas į turizmo plėtotę“, - teigia J.Požela.

Visuotinio „pagalvės“ mokesčio įvedimas Seime pradėtas svarstyti pernai lapkritį - tuomet J.Požela teigė, kad kiekviena savivaldybė galėtų spręsti, ar imti mokestį. Pataisas vėl ketinama svarstyti pavasario sesijoje, gavus Vyriausybės išvadą.

Šiuo metu tokia rinkliava renkama Druskininkuose, Birštone ir Palangoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Noja

Noja portretas
Ar jau visai galvos persalo?

Sima

Sima portretas
Beje, jūs nežinot, kad Vokietijoje yra kaminų mokestis. Pas mus net senamiestyje visi kas "nagli" ir netingi pleškina židinius, o mes uostome jų dūmus ir bijome vėžiu susirgti. Turėtų būti kaminų mokestis, o kaminus gaisrininkai stebėti. Kasmet patikra, kas nori įsirengti - atitinkami reikalavimai, tai gaisrų mažiau kiltų ir šalia gyvenantiems sveikiau.

miegas

miegas portretas
reikia visuotinio mokescio tai bus mokestis uz miega patalyne vandeni apsildyma elektra ir oro salygas geras oras mokek brangiau skaitau penkiu euru turetu pakakti kam cia smulkintis juk daug uzdirbam ir gaunam europoj didziausias pensijas uzmirsau reikia dar itraukti ir tarsos mokesti kaip be jo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių