Ant K. Komskio ir V. Uspskicho krito neteisėtų pajamų gavimo šešėlis

  • Teksto dydis:

Neteisėtų pajamų gavimo ir mokesčių vengimo „šešėlis“ krito ant Seimo vicepirmininko „tvarkiečio“ Kęsto Komskio ir europarlamentaro Viktoro Uspskicho - jie savo turtų negali pagrįsti teisėtomis pajamomis, todėl kartu jiems gali tekti sumokėti beveik 300 tūkst. eurų mokesčių su delspinigiais ir baudomis, antradienį pranešė TV3 „Žinios“.

Politikų turtu dar gali susidomėti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT). Valstybinė mokesčių inspekcija, atlikusi K.Komskio mokestinį patikrinimą, sako, kad nusikalstamo praturtėjimo įrodyti negali, todėl duomenys FNTT perduoti nebus, nebent patys pareigūnai pradėtų tyrimą.

Mokesčių inspektoriai norėtų, kad V.Uspskichas, kuris savo įmonėms skolino pinigus, už paskolas gaudavo palūkanų, bet už jas nemokėjo mokesčių, į valstybės biudžetą sumokėtų daugiau negu 200 tūkst. eurų, o K.Komskis - apie 20 tūkst. eurų delspinigių ir baudų.

„Mes patikrinome tris politikus ir dviems yra paskaičiuotos sumos - patikrinimo metu nustatytos papildomos mokėtinos sumos mokesčių virš 260 tūkst. eurų, bet šiuo metu vyksta mokestinis ginčas, mūsų sprendimai nėra įsiteisėję“, - sakė Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Diana Šalomskienė.

Pasak TV3, K.Komskis negali paaiškinti, iš kur gavo turto už maždaug 200 tūkst. eurų. Oficialioje deklaracijoje jis nurodo, kad didžiausia jo turto dalį - apie 300 tūkst. eurų - sudaro bankrutavusio „Snoro“ banko akcijos, dar apie 130 tūkst. eurų K.Komskis yra paskolinęs.

Abu politikai mokesčių inspektorių reikalavimus bando užginčyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimui

anonimui portretas
jai nezinai kiek ukininkai sumoka mokesciu ne nekalbek, istikro kiekvienas ukininkas kas menesi sumoka didesnius mokescius uz betkuri normalu pilieti, bet jis negauna tokiu pat garantiju kaip visi, negali ne atostogu pasiimti kaip isi karta i metus ar biuletenio, nekalbu apie pelno mokescius ir kitus. pasidomek jai rasai

cha ha ha .. na bent jau Komskis su Uspaskychu

cha  ha  ha  .. na  bent  jau  Komskis  su  Uspaskychu  portretas
tai tikrai turetu zinot , kad jei karta sumokejai teisesmaukos mafukams duokle --jie melz, grez, reikalaus ir prievartaus , tol kol pas tave bus pinigu.... antra vertus manyciau pagal siuos kriterijus galima butu apkaltint ir visus seimunus ,prezidente , ypatingai konservatlyberastus.. su visais iki vieno a lia versLIAnykais...

mastytojas

mastytojas portretas
tylime apie senelio ir anukelio skaidruma matyt uzsakovai apie save neraso
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių