Analizė parodė: pigiausių maisto produktų krepšelis kovą brango

  • Teksto dydis:

Pigiausių maisto produktų vidutinio krepšelio kaina Lietuvos parduotuvėse toliau kyla, rodo kainas stebinčio portalo pricer.lt analizė.

Palyginus su 2020 metų vasario mėnesiu, krepšelis kovą pabrango 10 centų ir  buvo 3,67 euro (6,9 proc.) brangesnis už 2019 metų kovą.

Bendrovė praneša, kad pakėlus krepšelio kainą 50 centų, tinklu su pigiausiu krepšeliu lieka „Maxima“, antrą vietą išlaiko „Norfa“, padidinusi krepšelio kainą 1,1 euro, o „Lidl“, pakėlęs kainą 30 centų, kyla į trečią vietą. Tinklas „Iki“, krepšelį pabranginęs 1,17 euro, krenta į ketvirtą vietą. „Rimi“, kur krepšelis 16 centų atpigo, lieka penktoje vietoje. Į namus maisto prekes tiekianti „Barbora“ krepšelio kainą 2,34 euro sumažino, bet lieka šeštoje vietoje.

Produktų vidutinio krepšelio kainų kovo analizė rodo, kad lyginant su 2020 metų vasariu, kainos kyla 2,2 eurais (5,7 proc.). Šių metų kovą vidutinio krepšelio kaina buvo 2,32 euro (6 proc.) didesnė už 2019 kovo kainą.

Pricer.lt nurodo, kad iš stebimų 52 prekių kainų kovą brango 31 prekė, 5 prekių kainos nesikeitė, o pigo 16 prekių. Brangimo lyderiai – pigiausias juodasis šokoladas, obuoliai ir degtinė dėl padidėjusio akcizo.

Iš viso reikšmingai (10 proc. ir daugiau) brango 15 prekių iš 52 stebimų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romualdas

Romualdas portretas
Kada ir kas užkirs kelia prekybos šulams išnaudoti gyventojus .savo kapitalui padidinti??Dabar ne tas metas taip išnaudoti gyventojus kovojančius su virusu.Pasiteisinimų visuomet rasit ,tai tiekėjai kalti tai dar kas ir t.t.....Vieniems bėda ,kitiems nauda .Į karsta turtų nesudės ,koks tu bebūtum prekybos kietas šulas,gudrus godus ir tuo pačiu kvailas,gal pakaks?....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių