Analitikai: į kriptovaliutas galėtų orientuotis ir Lietuva

  • Teksto dydis:

Pasaulinis kriptovaliutų rojus įsikūręs visai ne Kinijoje, o mažyčiame Šveicarijos kantone Cuge, kuriuo, beje, naudojasi ir valiutas leidžiantys lietuvių verslininkai.

„Verslo žinių“ duomenimis, iš keturių Lietuvos verslininkų įgyvendintų pirminių kriptovaliutos  siūlymų (ICO) mažiausiai vienas buvo vykdytas per Cuge registruotą įmonę.

Kriptovaliutų ekspertai sako, kad pasinaudoti Cugo patirtimi ir sukurti virtualių valiutų leidimui palankią ekosistemą vertėtų ir Lietuvai, kalbančiai apie ambicijas tapti regioniniu finansinių technologijų centru.

„Suprantu, kad yra bendra Europos centrinio banko politika ir negalime labai nutolti nuo bendros pozicijos, tačiau užtektų duoti tik šiek tiek daugiau laisvių, nei duoda kitur, ir privilioti bent vieną kitą kriptovaliutų sektoriuje lyderiaujančią įmonę. Jei ledai pajudėtų, kalbos greitai pasklistų“, - dienraščiui sakė neslepiantis pozityvaus požiūrio į kriptovaliutas Lietuvos mokesčių konsultavimo bendrovės „TaxLink" partneris ir buvęs Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas Modestas Kaseliauskas ir teigia, kad pats bendravo su kelių kriptovaliutų kūrėjais, kurie išreiškė susidomėjimą Lietuva.   

Įmonės „Civitta“ asocijuotas partneris Danielius Stasiulis taip pat pritaria idėjai dėl Lietuvos, kaip kriptovaliutoms patrauklios jurisdikcijos, propagavimo ir teigia, kad šalis galėtų eiti Maltos ar Gibraltaro pramintais keliais, kai nusamdomos kelios tarptautinės konsultacijų kompanijos, kurios parengia kriptovaliutoms palankios jurisdikcijos strategiją, nes, pasak jo, tuo keliu suka ir estai ir latviai. „Manau, Finansų, Ūkio ministerijos ir Lietuvos bankas šioje srityje galėtų šį tą nuveikti“, - teigia jis.


Šiame straipsnyje: kriptovaliutaverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"...tačiau užtektų duoti tik šiek tiek daugiau laisvių, nei duoda kitur, ir privilioti bent vieną kitą kriptovaliutų sektoriuje lyderiaujančią įmonę" - BET KOKIA valiuta pagrįsta pasitikėjimu ir materialiniais resursais; Bitcoinas be iliuzinio pasitikėjimo daugiau NIEKO neturi (todėl ir tokie kurso svyravimai). Bet JEI tik kokia kripto-valiuta būtų pagrįsta auksu (ar bent už ją garantuotų ECB), tai tokia kripto-valiuta TURĖTŲ paklausą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių