Analitikai: Europa skelbia iššūkius, o Lietuva trypčioja

  • Teksto dydis:

Europos Komisija, šią savaitę paskelbusi kasmetines rekomendacijas šalims narėms, analizuodama Lietuvai kylančius iššūkius vėl išvardijo kasmet kartojamas problemas ir nurodė, kad jas teks spręsti skubiai. Lietuvos Vyriausybė tikina įgyvendinanti reformas, tačiau analitikai pabrėžia, kad daugeliui būtinų pertvarkų neretai pritrūksta politinės valios, penktadienį informuoja "Lietuvos žinios".

Kaip pažymima Lietuvai skirtoje ataskaitoje, mūsų šalis, spręsdama anksčiau įvardytas problemas, padarė tik ribotą pažangą - pasistūmėjo į priekį mažindama mokesčius mažiau uždirbantiems gyventojams bei pagerino mokesčių surinkimą, tačiau vis dar mažai nuveikė reformuodama pensijų bei mokesčių sistemas, spręsdama kvalifikuotos darbo jėgos trūkumo problemą, gerindama sveikatos apsaugą.

"Swedbank" vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, kalbėdamas apie Europos Komisijos įvardytus iššūkius Lietuvai, dienraščiui teigė, kad šios rekomendacijos mažai skiriasi nuo teiktų anksčiau.

SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda sako, kad tai, kas susiję su makroekonomikos stabilumu, su viešųjų finansų stabilumu, - padaryta gana neblogai: sumažintas biudžeto deficitas, nepriimta didelių neteisingų sprendimų, tačiau reformų srityje, tai yra ten, kur visuomenėje nėra tvirto sutarimo, kaip elgtis ir ką daryti, iš karto prasideda strigimas.

Banko "Nordea" vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas teigė, energetikos srityje Lietuva sugebėjo tapti lydere, kitos šalys iš mūsų ima pavyzdį: "Bet dėl kitų Europos Komisijos rekomendacijų darosi liūdną, nes Vyriausybė tarsi nesupranta, kad Lietuva negali sau leisti prabangos vilkinti laiką ir palikti iškeltus klausimus savieigai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ema

Ema portretas
Butkevičius niekada nedirbo ir nedirba Lietuvos labui, kaip matome, kad jis dirba sau ir savo aplinkai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių