Ambasadorius: dujos Ukrainai iš Klaipėdos galės būti tiekiamos per Lenkiją

  • Teksto dydis:

Dujas iš Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo į Ukrainą bus galima tiekti per Lenkiją, į ją nutiesus dujotiekį iš Lietuvos, teigia ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis.

"Mes turime dujų jungtį su Baltarusija, tačiau dabar yra tam tikrų sunkumų ja pasinaudoti. (...). Tikiuosi, kad ateis tam laikas, nes mūsų SGD terminalo galimybės pranoksta mūsų poreikius", - sakė M.Janukonis, rašo portalas bigmir.net.

"Mes kol kas neturime jungties su Lenkija. Tačiau šį projektą užbaigus per 2-3 metus, bus techninės galimybės tiekti dujas Ukrainai", - pridūrė jis.

Lietuvai kol kas nepavyksta susitarti su Baltarusija dėl dujų tranzito į Ukrainą - įmonė "Gazprom Transgaz Belarus" šiemet atsisakė svarstyti tokią galimybę.

"Klaipėdos naftos" atstovė Indrė Milinienė anksčiau BNS teigė, kad abipusis susidomėjimas dėl SGD tiekimo tarp Ukrainos ir Lietuvos yra - per metus į Ukrainą galima būtų tiekti apie 1 mlrd. kubų dujų.

534 kilometrų ilgio Lietuvos-Lenkijos dujotiekio projektui EK pernai suteikė aukščiausią prioritetinį statusą, jį numatoma nutiesti iki 2019 metų pabaigos. Bendrovė "Amber Grid", kuri projektą įgyvendina kartu su Lenkijos "Gaz-System", investuos apie 136 mln. eurų, iš jų 80,3 mln. eurų tikimasi gauti iš ES fondų - derybos dėl finansavimo gali trukti iki šių metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tevas

tevas portretas
bet mes ir turtingi dujotiekius tiest

ki

ki portretas
o jeigu dujotieki nutiest i norvegija ir is ten pumpuot i ukraina?

Gražus

Gražus portretas
Tai jau ne juokinga,nes analogiška anginą operuoti per užpakalį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių